Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Na 4 najvyššie vrchy Škandinávie

/uploads/najvyssie-vrchy-skandinavie (1).jpg Výnimočná novinka na rok 2022 Katedrála Severného ľadového oceánu v Tromso A potom už metropola severného Nórska. Sme v Tromso. Začíname pri Malej morskej panne. Takej malej ako najvyšší kopček Dánska. Na najvyššom vrchu Dánska. Ľahká rozcvička. S nami ho nájdete. Najkrajšia moderná stavba Škandinávie. V Oslo si štrngneme na ďalšiu cestu. Smerujeme do nórskeho údolia bohov. A vystúpime na Galdhopiggen. Vyššie sa v Škandinávii ísť nedá. A sob je pán Skokanské mostíky najlepšej zimnej olympiády v histórii. Lillehammer. Hrdé krásne Nórsko A hora, na ktorú si z Tromso v rámci rozcvičky vybehneme. (421 m) Potom už pokračujeme do Švédska. Kde ryba je život Kde ľudí niet Zato lesného ovocia je tu požehnane Nórsky sladký kozí syr na rozlúčku s krajinou fjordov A čaká nás najťažší výstup cesty V národnom parku Abisko A ideme na to. Čaká nás Kebnekaise. Na vrchole Kebnekaise (2104 m) Na streche Švédska Kde človek je len na návšteve Takáto divočina naozaj existuje v Európe Pokračujeme do Fínska V krajine Saamov Pre milovníkov prírody Severská romantika Guolasjarvi - tu začíname našu poslednú túru Skvele upravené chodníky na konci Európy Spoločnosť nám robia len soby V nádhernom fínskom lese Na sever krajiny 180 000 jazier Na najvyššom vrchu Fínska (1328 m)
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333866
Cena od: 2 499 €
Príplatky od: 293 €
Poznávacie zájazdy
Turistika

Výber termínu

23.06.2024 9 dní First Minute 2 499 € +293 € odlet: Viedeň letecká
01.07.2024 9 dní First Minute 2 499 € +293 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Vystúpte na najvyššie vrchy 4 škandinávskych krajín na jednej ceste. Wow. Prvá kombinácia na slovenskom trhu, ktorá spája najvyšší kopček Dánska (170 m), Fínska (1328 m), švédsku Kebnekaise (2104 m) a nórsky Galdhopiggen (2469 m).

1. deň:
Ranný odlet z Viedne, priamo z letiska smerujeme pod najvyšší vrch Dánska. Ani každý Dán ho nevie nájsť. My vám ho ukážeme. Stojíme na najnižšom najvyššom vrchole krajiny Európskej únie. Výhľad z Mollehoju. Príchod do Kodane a zábava v hlavnom meste Dánskeho kráľovstva. Poradíme vám top reštauráciu alebo najlepší bar. Veď oslavujeme náš prvý vrchol.

2. deň:
Ráno sa prejdeme nádhernou Kodaňou. Ak toto mesto nepoznáte, ukážeme vám jeho topky. Ak ste tu už boli, zavedieme vás na miesta, ktoré ste ešte nevideli. Na poludnie presun do prístavu a odchod zážitkovým trajektom do Nórska. Noc na lodi v kajutách.

3. deň:
Príchod do Oslo a prechádzka hlavným mestom Nórskeho kráľovstva. Opäť platí. Boli ste už v Oslo? Určite ste nevideli jeho modernú štvrť. Prevedieme vás a zorientujeme. Potom už pokračujeme na sever. Príchod do údolia bohov. Sme v najkrajších nórskych horách.

4. deň:
A sme tu. Na chate Juvashytta sa stretneme s naším horským vodcom a začneme pomaly stúpať k najvyššej hore Škandinávie. Ľadovec prejdeme naviazaní na lane a potom už len záverečný výstup. A sme tu! GALDHOPIGGEN - vyššie sa už v Škandinávii ísť nedá. Zostup do základného tábora a krátky presun do dejiska najlepšej zimnej olympiády v dejinách. Noc v LILLEHAMMERI.

5. deň:
Čaká nás prelet krížom Škandináviou. Pristávame v hlavnom meste severného Nórska ďaleko za polárnym kruhom. Kedysi si tu dobyvatelia Arktídy Amundsen, Nansen či Umberto Nobile podávali kľučku. Dnes tu leží najsevernejšia univerzita na svete a behá sa Maratón polnočného slnka. Aj tu už CK behalo. Od 18. mája do konca júla tu slnko nezapadne. Lanovkou sa vyvezieme na vyhliadku Storsneinen (nie je v cene, 421 m.n.m.), tí akčnejší vystúpia peši, nahliadneme do Katedrály Severného ľadového oceánu.

6. deň:
Kebnekaise s výškou 2097 m nepôsobí ako vysoký končiar. Vďaka svojej polohe ďaleko za polárnym kruhom nám však ponúkne poriadne severské dobrodružstvo. Kebnekaise má dva končiare Južný a Severný. Keď som chodil do školy, učili ma, že Južný má výsku 2113 metrov, po roztopení časti snehu to však už neplatí a oba majú dnes 2097 m. Ľadovec na vrchole má však dodnes impozantnú hrúbku 40 metrov. Vrchol Kebnekaise je obrovský zážitok. Okolo nás najvyššie švédske končiare (ďalšie tri majú cez 2000 metrov) a asi 40 ľadovcov. Večer zaslúžená oslava. Tri zo štyroch vrcholov máme za sebou.

7. deň:
Opúšťame švédsky národný park Abisko a smerujeme do krajiny 180 000 jazier. Prechádzame nórskym pobrežím. Zastavíme sa v Narviku a potom už do Fínska. Sme vo Fínsku a spíme pod najvyšším vrchom tejto krásnej krajiny. 

8. deň:
Nie, nemyslite si, že toto bude nuda. 1331 metrov vysoký kopec ponúka celkom iný zážitok, keď ste v najsevernejšej Európe. V okolí sa nachádza hneď niekoľko končiarov, najvyšší Ráisduottarháldi (1361 m) leží na nórskom území, My však smerujeme na Halti, najvyšší vrch Fínska. Šesťhodinová túra a štvrtá pečiatka na diplome. Dali sme to! Podvečer sa vrátime do Nórska, aby sme sa so severským dobrodružstvom rozlúčili v tých najlepších severských baroch.

9. deň:
Dobré, že? Naša partia sa na ceste parádne utužila a pri raňajkách si dohadujeme ďalšie túry, Ararat? Alebo Kilimandžáro. Odlietame zo severu a vraciame sa domov.

Krajiny

Zobraziť všetky »


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.