Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Príbeh Tichej noci

Destinácia: Rakúsko, Salzbursko
Kód zájazdu: 1333808
Cena od: 221,19 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Advent

Výber termínu

23.11.2024 2 dni First Minute 221,19 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
2-dňový autokarový zájazd.

Úvod:
Najpopulárnejšia vianočná pieseň má svoj pôvod v malej rakúskej dedinke Oberndorf. Píše sa rok 1818, krajina je zdevastovaná po napoleonovských vojnách, všade panuje hlad a bieda. Riečka Salzach sa stáva bavorsko-rakúskou hranicou, rodiny sú rozdelené, lodníci strácajú právo na transport soli a chudobnejú, povodne a neúrody zhoršujú situáciu. Navyše myši rozožrali mechy na organe kostolíka sv.Michala. Ráno na Štedrý deň kráča v hlbokom snehu Jozef Mohr ,pomocný farár, vo vrecku má báseň, ktorú zložil už pred dvoma rokmi. Ponáhľa sa za svojím priateľom, učiteľom a organistom Franz Xaver Gruberom. Chce ho požiadať o skomponovanie melódie pre dva hlasy a gitarový doprovod, keďže organ je nepoužiteľný. K polnočnej omši je všetko hotové: Mohr spieva tenor a Gruber bas, Kristus Spasiteľ je tu ! Vianoce sú zachránené.

Program:
1. deň:
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách do Salzburgu. Prehliadka Salzburgu – rodiska jedného z najväčších fenoménov klasickej hudby, W. A. Mozarta. Miestna sprievodkyňa nám vyrozpráva príbeh tohto velikána, dozvieme sa kde žil, býval, komponoval, či sa stretával s priateľmi a popíjal kávu. Salzburg však nie je len hudba a Mozart. Je to aj mesto s barokovou architektúrou, mesto prekrásnych palácov, kostolov, zámkov. Niet sa preto čo čudovať, že historické jadro mesta bolo v roku 1996 zapísané na zoznam svetového dedičstva UNESCO. V rámci individuálneho voľna návšteva vianočných salzburských trhov. Presun na ubytovanie v okolí Salzburgu.

2. deň:
Po raňajkách odchod do bývalého baníckeho mestečka Hallein, návšteva Múzea Tichej noci. Po prehliadke odchod do dedinky Oberndorf, návšteva Kaplnky Tichej noci, ktorá nahradila pôvodný kostolík sv. Michala. Prehliadka s miestnym sprievodcom. Následne odchod na Slovensko s príchodom do Bratislavy v neskorých nočných hodinách.

Ubytovanie:
2*/3* hotel/penzión

Stravovanie:
Raňajky.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 1x ubytovanie s raňajkami v hoteli/penzióne 2*/3*. Pobytovú taxu. Miestneho sprievodcu v Salzburgu. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Cestovné poistenie.

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Autokar.

Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.