Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Adventné Slovinsko s návštevou romantického jazera Bled

Destinácia: Slovinsko
Kód zájazdu: 1327793
Cena od: 249 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Advent

Výber termínu

13.12.2024 3 dni First Minute 249 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Zažite kúzlo slovinských Vianoc. Hovorí sa, že vaše Vianoce nikdy nebudú také ako pred tým, kým nenavštívite Ljubljanu, hlavné mesto Slovinska. Slovinci sa na Vianoce pripravujú už od prvého dňa adventu a ich prekrásne vianočné trhy sú známe po celej Európe.
Centrum mesta sa pozdĺž rieky rozžiari a premení na veľkolepú vianočnú výzdobu inšpirovanú vesmírom. Okrem toho navštívite hrad vtesaný do skaly, uvidíte najstarší vinič na svete, povozíte sa vláčikom po jednej z najdlhších jaskýň sveta a uvidíte čarovné jazero Bled.

Program
1.deň :
odchod autobusom zo Slovenska v ranných hodinách. Prvou krátkou zastávkou bude Ptuj, jedno z najstarších vinárskych mestečiek v Slovinsku.
Ďalej bude vaša cesta pokračovať do druhého najväčšieho mesta v Slovinsku – do Mariboru, kde nájdete najstarší vinič na svete, ktorý má viac ako 400 rokov a je zapísaný v Guinnesovej knihe rekordov. Nebude chýbať ani ochutnávka dobrého slovinského vínka
Neskôr si prehliadnete najvýznamnejšie pamiatky mesta. Uvidíte Mariborský hrad, Františkánsky kostol sv. Panny Márie, radnicu, morový stĺp, vodnú vežu,… Individuálne voľno vo vyzdobených uličkách Mariboru. Odchod na hotel. Nocľah.

2.deň :
po raňajkách odchod z hotela k pôvabnému jazeru Bled, ktoré je obklopené julskými alpami s kostolíkom uprostred. S kostolom sa spája niekoľko legiend a tradícií. Dodnes, ak si tu ženích chce zobrať svoju nevestu, musí ju vyniesť po 99 kamenných schodoch hore do veže.
Zaujímavosťou je aj to, že jazero dosahuje v letných mesiacoch teplotu 26 stupňov a žije v ňom 19 druhov rýb.
Pri jazere sa pred storočím stretávala smotánka vtedajšej rakúsko-uhorskej monarchie. Zastavíme sa aj na Bledskom hrade, z ktorého sa vám naskytne úžasný výhľad na jazero a okolie.
V popoludňajších hodinách spoznáte hlavné mesto Slovinska – Ljubľjanu, mesto romantických mostov. Prehliadnete si mesto a uvidíte najznámejšie pamiatky: Dračí most, tržnicu, trojmostie, Františkánsky kostol, Ljubľjanský hrad, Ljubľjanskú katedrálu,... Samozrejme nebude chýbať ani leganda o Dračom moste. V podvečerných hodinách voľno na prekrásnych vianočných trhoch, kedy sa celé mesto premení na jednu prekrásnu rozžiarenú rozprávku.
Svetelná výzdoba je skutočne jedinečná, vysvietené stromy, budovy, vytvorené svetelné nebo s hviezdami a planétami,... Budete si môcť pochutnať na rôznych špecialitách, ktoré vás budú lákať vo vianočných stánkoch, alebo si len-tak sedieť v jednej z nespočetných kaviarní na brehu rieky a zasnívať sa do neuveriteľnej vianočnej atmosféry. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

3. deň :
po raňajkách navštívite jednu z najslávnejších a najnavštevovanejších atrakcií Slovinska – prekrásnu Postojnú jaskyňu, ktorá patrí k najdlhším jaskyniam v Európe. V jaskyni sa povozíte vláčikom a kúsok prejdete aj so sprievodcom pešo. Krasová jaskyňa v najkrajších sieňach – špagetovej, bielej a červenej doslova berie dych. Žije tu aj unikátny živočích prezývaný "ľudská ryba", ktorý dokáže žiť niekoľko rokov bez príjmu potravy.
V popoludňajších hodinách navštívite jedinečný Predjamský hrad, ktorý vyzerá, akoby vyrastal zo skaly. Patrí k najfascinujúcejším hradom na svete a taktiež k najvďačnejším fotografickým námetom v Slovinsku. Po návšteve hradu odchod autobusom na Slovensko. Príchod na Slovensko vo večerných hodinách.

Približné časy odchodov z jednotlivých nástupných miest:

Nitra - cca o 4:30 hod.
Sereď - cca o 5:00 hod. 
Trnava - cca o 5:15 hod. 
Bratislava - cca o 6:00 hod.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
prehliadku mesta Ptuj
prehliadku Maribora
prehliadku Ljubľany
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
obojsmerná miestenka 7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 45 € / osoba / noc
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 2 € / osoba / noc
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované
ochutnávka vína v Maribore v pivnici pri najstaršom viniči na svete - 6 € ( 3 druhy vína )
Postojná jaskyňa + Predjamský hrad 35,70 € / dospelá osoba + audioguide Postojná jaskyňa 2,50 EUR, audioguide Predjamský hrad 1,50 €
hrad Bled 9,50  € / dospelá osoba po skupinovej zľave,  7 € / študenti, 5 € / deti do 14 rokov
loďky k ostrovu na  jazere Bled 12 € / osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.