Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Veľký okruh Mexikom

Destinácia: Mexiko
Kód zájazdu: 1325183
Cena od: 3 049 €
Príplatky od: 449 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

14.10.2024 15 dní First Minute 3 049 € +449 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: PRAHA (VIEDEŇ) - MEXICO CITY
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom a odlet do Mexico City. Po prílete transfer do hotela, nocľah.

2: MEXICO CITY
Pešia prehliadka Mexico City, jedného z najväčších miest na svete, ktoré leží v nadmorskej výške 2.240 metrov. Prezriete si námestie Zócalo, ktoré bolo postavené na troskách hlavného aztéckeho komplexu chrámov; Metropolitnú katedrálu, v ktorej sa v roku 1968 konala svadba Věry Čáslavskej a Jozefa Odložila. Popoludní prehliadka Antropologického múzea. Večer možnosť fakultatívne navštíviť prvý postavený mrakodrap v meste – Tore Latinoamericana s panoramatickým výhľadom na 24 miliónovú metropolu. Nocľah v Mexico City.

3: MEXICO CITY - TEOTIHUACÁN - PUEBLA
Celodenná návšteva najznámejšej mexickej archeologickej lokality Teotihuacán, ktorý je vzdialený 48 km od Mexico City. Tajomné mesto, ktoré malo obrovský vplyv medzi rokmi 200-700 na celú strednú Ameriku. Prezriete si pyramídu Slnka, pyramídu Mesiaca, zvyšky pôvodných palácov a Triedu mŕtvych. Po prehliadke transfer do Puebla a nocľah.

4: PUEBLA - OAXACA
Dopoludňajšia prehliadka centra Puebla: katedrála Nepoškvrneného počatia na námestí, kostol Santo Domingo s kaplnkou „Capilla de Rosario“, ktorá je považovaná za najzdobnejšiou kaplnku v Mexiku s bohato zlatou dekoráciou. Nasleduje transfer do Oaxaca, nocľah v meste.

5: OAXACA - MONTE ALBÁN - OAXACA
Ráno prehliadka archeologického náleziska Monte Albán, kde žili Zapotékovia. Rozľahlé ruiny sa skladajú z veľkého ústredného námestia obklopeného budovami, chrámami, observatóriami, ihriskom a hrobkami. Návrat do Oaxaca a popoludní prehliadka centra mesta – medzi najkrajšie objekty v Oaxaca patrí kostol Santo Domingo, kde sa prelínajú prvky gotiky, baroka, románskeho štýlu aj maurské prvky. Miestne námestie Zócalo je jedným z najkrajších námestí v Mexiku, je krásne upravené ako park, je obklopené kolonádami, reštauráciami a vonkajšími kaviarňami. Nocľah v Oaxaca.

6: OAXACA - TEHUANTEPEC
Dopoludnia návštevy miestnej pálenice Mezcalu spojená s ukážkou výroby tohto destilátu "s červom" a ochutnávka. Nasleduje transfer do Tehuantepec, nocľah.

7: TUXTLA GUTIERREZ - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
Ráno transfer do Tuxtla a plavba loďou Caňonom del Sumidero s 950 metrov vysokými stenami, nasledovať bude transfer do najpôvabnejšieho mexického mesta San Cristóbal de las Casas. Do mesta prídete serpentínami temným píniovým lesom. Nocľah v San Cristóbal.

8: SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS - SAN JUAN CHANULA
Ráno návšteva indiánskej komunity v San Juan Chamula ležiacej 10 km severne, tunajší obyvatelia, Mayovia etnika Tzotzil, nosia svojrázne kroje, ktoré si vyrábajú z ovčej vlny a ovca je pre nich posvätné zviera. Dopoludňajšia návšteva miestnych trhov a prehliadka miestneho kostola, ktorý je otvorený 24 hod. denne a sedem dní v týždni. Zvláštnosťou je, že sa tu praktizujú ako kresťanské obrady, tak najmä miestne mayské šamanské rituály. Popoludní prehliadka centra San Cristobal a voľný podvečer, nocľah.

9: AGUA AZUL - PALENQUE
Ráno odchod smer Palenque, po ceste zastávka pri kúzelných vodných kaskádach vodopádov Agua Azul. Odchod do Palenque, ktoré sa rozkladá v údolí rieky Usumacinty pod pohorím Altos de Chiapas. Nocľah v Palenque.

10: PALENQUE - CAMPECHE
Prehliadka Palenque, ktoré mnohí pokladajú za najúžasnejšie a najzáhadnejšie miesto Strednej Ameriky a za architektonický vrchol mayskej civilizácie. Najvýznamnejšími stavbami sú Chrám nápisov, Chrám Kríža (Chrám Jaguára), El Palacio a Templo del Conde. Prejazd z Palenque do Campeche. Nocľah v Campeche.

11: UXMAL - MÉRIDA
Ďalším veľkým zážitkom pre Vás bude prehliadka výnimočného archeologického náleziska Uxmal, jedného z najdôležitejších stredísk Mayov. Uvidíte tu množstvo nádherných budov: Guvernérsky palác, Kúzelníkovu pyramídu, Južný palác, Korytnačí dom, Palác miestodržiteľa a Kláštor mníšok, ktorý je považovaný za najdokonalejšiu budovu takzvaného puuckého štýlu. Prejazd do Mérida. V Mérida nájdete mnoho pamätihodností z koloniálnej doby v okolí námestia Plaza Mayor. Nocľah v Mérida.

12: CHICHÉN ITZÁ - PLAYA DEL CARMEN
Raňajky. Prehliadka najväčšieho a najslávnejšieho pyramídového komplexu na polostrove Yucatán, Chichén Itzá. Najznámejšou pyramídou je Kukulcánov chrám, zvaný aj El Castillo. Odchod do Playa del Carmen na predĺžený pobyt v hoteli s raňajkami v centre mesta alebo za príplatok v hoteli 4 * priamo na pláži s programom All inclusive.

13 - 14: DEŇ PLAYA DEL CARMEN
Kúpanie a oddych pri Karibskom mori, možnosť vodných športov a fakultatívnych výletov (napr. Xcaret, Paradise Island, apod.).

15: CANCÚN - PRAHA (VIEDEŇ)
Transfer na letisko v Cancúne, odlet do Prahy (Viedne).

16: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).


Poznámka:
minimálny počet účastníkov zájazdu - 14 osôb.
Zmena programu vyhradená.
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.

fakultatívny príplatok za All inclusive v hoteli v Playa del Carmen na konci pobytu vo výške 339, - EUR.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu s prestupmi (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
14 x nocľah v hoteloch 3* s raňajkami
všetky transfery počas okruhu
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby sprievodcu ESO travel

Cena nezahrnuje:
letiskové a bezpečnostné taxy 449,- EUR
fakultatívne výlety a vstupy nad rámec uvedeného programu
prepitné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.