Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Flora Olomouc

Poznávacie zájazdy , Česká Republika, Flora Olomouc a Kroměříž, Kroměříž Poznávacie zájazdy , Česká Republika, Flora Olomouc a Kroměříž, Olomouc Poznávacie zájazdy , Česká Republika, Flora Olomouc a Kroměříž, Flora Olomouc Poznávacie zájazdy , Česká Republika, Flora Olomouc a Kroměříž, Olomouc Poznávacie zájazdy , Česká Republika, Flora Olomouc a Kroměříž, Olomouc Poznávacie zájazdy , Česká Republika, Flora Olomouc a Kroměříž, Flora Olomouc Poznávacie zájazdy , Česká Republika, Flora Olomouc a Kroměříž, Flora Olomouc Poznávacie zájazdy , Česká Republika, Flora Olomouc a Kroměříž, Flora Olomouc
Destinácia: Česká republika
Kód zájazdu: 1313285
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Dvojdňový výlet plný zážitkov pre malých aj veľkých,  zahŕňajúci návštevu známej výstavy kvetov Flora a zámok Kroměříž zapísaný do zoznamu svetového dedičstva.


Doprava:
autobusová

Program:

1. deň – odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách, príchod do mesta Olomouc, návšteva najväčšieho sviatku kvetín – jarnej medzinárodnej kvetinovej a zahradníckej výstavy Flora Olomouc, počas ktorej ožije výstavný areál v Smetanových sadoch záhonmi rozkvitnutých tulipánov, kvalitných nových odrôd ako i hybridov. V starostlivosti výstaviska sú skleníky a botanická záhrada. Štyri skleníky (palmový, kaktusový, tropický/subtropický a citrusový) nájdu návštevníci priamo v Smetanových sadoch. Areál botanickej záhrady s rozáriom, či expozíciou aromatických a liečivých rastlín sa nachádza v Bezručových sadoch. Po návšteve výstavy prehliadka historického centra Olomouca, ktoré je  po Prahe druhou najstaršou a najväčšou mestskou pamiatkovou rezerváciou v Česku. Mesto bolo v stredoveku 3. najväčším mestom Českej koruny, v 18. storočí prebudované na mocnú pevnosť, ktorá stala významným obranným centrom a sídlom vojenskej posádky.  Horné námestie obkolesené palácovými domami, barokový 35 m vysoký stĺp Najsvätejšej trojice s viac ako 40 sochami a malou vnútornou kaplnkou,zapísaný zo zoznamu UNESCO goticko - renesančná radnica s orlojom, nádherné fontány a krivolaké uličky. námestie zapísané na zoznam UNESCO, ,kostol sv. Mórica, přemyslovský hrad, Katedrála sv. Václava, Arcibiskupský palác, Arcidiecézne námestie.Ubytovanie a nocľah.

2. deň -  – raňajky, návšteva  arcibiskupského zámku v meste Kroměříž - letné sídlo olomouckých arcibiskupov s obrazárňou a  rozsiahlou knižniciou ,ktorá obsahuje  88 tisíc zväzkov a hudobný archív s viac ako 6 000 barokovými  skladiebami. Reprezentačné i obytné priestory kroměřížského zámku patria k nejhodnotnejším zámockým interiérom strednej Európy. Snemovný sál označovaný za jeden z najkrajších rokokových interiérov v Českej republike (natáčal sa tu film Amadeus režiséra Miloša Formana). Pri obnove mesta zničeného tritsaťročnou vojnou bola na neplodnej a močaristej pôde vybudovaná pôvodná neskoro renesančná záhrada s cestami s  vysokými špaliermi, s 244 m dlhou galériou sôch antických bohov a historických postáv, s centrálnou kopulovitou osemhranou budovou  Rotundy,  oslavujúcou svojou výzdobou vodný živel a umenie štukatérov, sochárov a freskárov. Pristavený nový vstup z prvej  polovice 19. storočia tvorí Čestný dvor klasicistnického typu zo strán uzavretý velkými skleníkmi. Celý komplex bol v roku 1998 zapísaný do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Po prehliadkach návrat na Slovensko, príchod vo večerných hodinách.                                 



V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 1x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie  KOMFORT alebo poistenie PLUS, orientačná cena vstupov ... EUR/os. dosp. osoba, 35 EUR/os. dieťa (platba na mieste v CZK). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 35 EUR/1 noc, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 70 EUR. Nástupné miesta: BA bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
2 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Flora | Olomouc | Kroměříž


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,37 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 35,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,09 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.