Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Plavba čínskym vnútrozemím

Destinácia: Čína
Kód zájazdu: 1309742
Cena od: 3 119 €
Príplatky od: 369 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

18.07.2024 13 dní 3 119 € +369 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu


Program
1: ODLET Z PRAHY
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom, odlet do Pekingu.

2: PEKING
Prílet do Pekingu. Transfer do hotela, ubytovanie. Večer individuálne voľno na prechádzaku mestom alebo odpočinok.

3: PEKING – TCHIEN-AN-MEN, ZAKÁZANÉ MESTO, CHRÁM NEBIES
Raňajky. Prehliadka najväčšieho námestia na svete Tchien-an-men (námestie Nebeského kľudu) o rozlohe 44 ha. Nasleduje prehliadka Zakázaného mesta – sídla panovníkov dynastie Ming a Čching. Obed v tradičnej čínskej reštaurácii. Popoludní prehliadka Chrámu nebies postaveného v roku 1420. Večer pre záujemcov fakultatívne návšteva akrobatickej show.

4: VEĽKÝ ČÍNSKY MÚR, HROBKY DYNASTIE MING
Raňajky. Celodenný výlet k veľkolepej stavbe – Veľkému čínskemu múru, ktorý sa rozpína v dĺžke viac než 6.000 km. Tento múr pôvodne slúžil k obranným účelom proti invázii nomádov. Obed v tradičnej čínskej reštaurácii. Popoludní prehliadka hrobky panovníka dynastie Ming. Večera.

5: YICHANG – PLAVBA PO DLHEJ RIEKE
Po raňajkách návšteva novo zrenovovaného Šanghajského múzea s obrovskými zbierkami. Po obede transfer na letisko a prelet do Yichangu, kedysi zmluvného prístavu pre medzinárodný obchod, potom nalodenie a nocľah na lodi.

6: PLAVBA PO DLHEJ RIEKE
Po raňajkách odplávanie smerom k priehrade Tri tiesňavy, najväčšej vodnej elektrárni na svete. Stavba hrádze začala v r. 1994 a dielo bolo dokončené v r. 2005, zahájenie plnej prevádzky bolo v r. 2009. Priehrada je 180 m vysoká, cez 2 km široká a 645 km dlhá. Po obede exkurzia na projekte priehrady, návšteva múzea. Odplávanie päť stupňovou plavebnou komorou, najväčšou na svete, s výškou 113 m. Večera.

7: PLAVBA PO DLHEJ RIEKE
Raňajky. Pokračovanie plavby cez tiasňavy Xiling, Wu a Qutang zúženým korytom so strmými stenami ponúka úctyhodný pohľad na okolitú krajinu. Obed. K zlatým klincom plavby patrí prebádanie postupne se zužujúceho toku Shennongxi so skalnými maľbami najstaršej sichuanskej kultúry Ba. Večera.

8: PLAVBA PO DLHEJ RIEKE
Po raňajkách návšteva Shibaozhai, pozoruhodného kláštora stojaceho na ostrove a do útesu nad ním bol zakomponovaný dvanásť poschodový Lanruodian (Orchideový palác), kde z 11. poschodia je krásny výhľad na rieku. Po obede loď vyráža smerom k cieľu plavby a po večeri sa koná záverečná rozlúčková párty s kapitánom.

9: CHONGQING – GUILIN
Po raňajkách príchod do Chongqingu, kde po obede nasleduje transfer na letisko a odlet do Guilinu, mesta s unikátnou polohou v subtropickej krasovej oblasti v provincii Kuang-si. Transfer do hotela, ubytovanie, individuálne voľno na nákupy.

10: GUILIN – YANGSHUO
Po raňajkách nasleduje celodenná plavba po rieke Li s obedom na palube, ktorá preteká skrz jedinečné vápencové útvary vystupujúce priamo z okolitej krajiny a vytvárajúcej neobvyklé homoľovité kopce. Popoludní príjazd do malebného mestečka Yangshuo s priľahlými ryžovými políčkam. Táto oblasť je známa večerným chytaním rýb pomocou cvičených kormoránov. Ubytovanie, možnosť nákupu z veľkého výberu suvenírov.

11: LONGSHENG
Raňajky. Celodenný výlet do mesta Longshengu, kde sa v blízkosti nachádzajú preslávené 100 m vysoké strmé ryžové terasy Dračieho chrbta. Žije tu niekoľko národnostných menšín, u ktorých bude možnosť ochutnať miestnu kuchyňu a zhliadnuť tradičné predstavenie so spevom a tancom. Napr. ženy z kmeňa Aye sú povestné tým, že nosia vlasy dlhé až po zem, z ktorých si pletú čepiec. Návrat do hotela, individuálne voľno.

12: GUILIN
Po raňajkách nasleduje okruh mestom – prehliadka jaskyne Rákosovej píšťalky a skaly Slonieho chobotu. Táto krasová oblasť vytvára neuveriteľné skalné útvary. Po obede transfer na letisko a odlet do Prahy (Viedne).

13: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 16 osôb.
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha – Peking – Yichang a Chongqing – Guilin – Praha - (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
všetky transfery počas celého pobytu
6 x nocľah s raňajkami v hoteloch 3*+
4 x nocľah s raňajkami na lodi
obedy a večere podľa programu (10x obed, 3x večera)
program vrátane všetkých vstupov
českého sprievodcu počas okruhu (min. 16 osôb)

Cena nezahrnuje:
vstupné vízum (musia klienti požiadať osobne – berú sa otlačky prstov)
letiskové taxy 369,- EUR
fakultatívne výlety nad rámec programu
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.