Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Kráľovstvo dánske, švédske, nórske BUS

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1309586
Cena od: 1 907,49 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

22.08.2024 11 dní First Minute 1 907,49 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
11 - dňový autokarový resp. 9 - dňový letecký zájazd

Perex:
Tri severské kráľovstvá hrdo nesúce svoj osud sú prameňom nekonečnej inšpirácie. Úchvatné prírodné scenérie, rozprávkové mestá, čistotu a typickú severskú pohodu vám predvedú dánska Kodaň s ulicou Strogl, Malá morská víla, katedrála kráľov v Roskilde, ako i zámok Frederiksborg, švédsky Štokholm s kráľovským palácom a historickým centrom, drevená loď Vasa, či Skansen, a nórske Oslo s pešou zónou, kráľovským palácom, životom Vikingov a parkom Vigeland s 200 sochami. 


1. deň:
Odchádzame z Bratislavy v popoludňajších hodinách a presúvame sa cez Českú republiku a Nemecko.

2. deň:
Prichádzame do nemeckého Puttgardenu, kde sa nalodíme na trajekt cez Baltské more do prístavu Rodby v Dánsku. Cestou sa zastavíme na letisku v Kodani a vyzdvihneme leteckých klientov. Spoločne sa prejdeme najdlhšou pešou zónou sveta Stroget. Pozrieme si aj Radničné námestie a ocitneme sa tak v skutočnom srdci mesta. Fakultatívne navštívime jeden z najstarších zábavných parkov sveta, Tivoli.

3. deň:
Počas cesty po ostrove Sjaelland sa zoznámime s históriou Dánska. Najprv navštívime starodávne mesto Roskilde, kde sa nachádza katedrála s hrobmi 37 kráľov. Pozrieme si najkrajší dánsky zámok Frederiksborg. Postavili ho v štýle holandskej renesancie na troch ostrovoch jazera Slotso. Skôr ako preplávame Oresundskú úžinu (cesta trajektom trvá cca 15 min.), zastavíme sa na Hamletovom hrade Kronborg.

4. deň:
Vstupujeme do druhého najväčšieho švédskeho mesta Göteborg, ktoré je podľa Lonely Planet lídrom v oblasti udržateľnosti a inovatívnej dopravy. Prejdeme sa pozdĺž kanála Stora Hamn, pozdĺž radnici Radhuset až ku katedrále Gustava Domkyrka. Popoludní pokračujeme cez ostrov Orust na sever, do oblasti s pravekými skalnými kresbami Tanumshede (UNESCO). Do Nórskeho kráľovstva vojdeme po moste Svinesundsbron ponad fjord Iddefjorden, ktorý si delí Švédsko s Nórskom.

5. deň:
Dnes sa bližšie oboznámime s malebným hlavným mestom Nórskeho kráľovstva. Oslo, to je Edvard Munch, Henrik Ibsen či Vikingovia. Prejdeme sa po pešej zóne a pozrieme si historické budovy, katedrálu, parlament, národné divadlo, knižnicu a na jej konci Kráľovský palác. Vo Vigeland parku nám spoločnosť bude robiť vyše 200 sôch z bronzu, žuly či železa. Vytvoril ich vynikajúci sochár Gustav Vigeland a predstavujú jeho celoživotné dielo. Prejdeme na polostrov múzeí Bygdoy. Vďaka expozíciám Vikingského múzea si celkom zblízka prezrieme 1100 rokov staré plavidlá. Na ostrove nás upúta aj najsilnejšia polárna loď FRAM, ktorá doplávala k južnému aj severnému pólu.

6. deň:
Zastavíme sa na stredovekom obrannom hrade Örebro a pokračujeme do najväčšieho mesta Škandinávie a súčasne hlavného mesta Švédska, Štokholmu. Absolvujeme krátku autobusovú prehliadku mesta ležiaceho pri pobreží Baltského mora na 14 ostrovoch. Pozrieme si Radnicu, kde sa každoročne koná slávnosť na počesť udeľovania Nobelovej ceny. Vydáme sa do súčasného sídla švédskej kráľovskej rodiny, do paláca Drottningholm (UNESCO), kde nás upútajú jeho záhrady.

7. deň:
Dnes nám úzke uličky, múzeá a impozantné paláce rozpovedia svoju históriu. Dva ostrovy, Gamla Stan (Staré Mesto) a Riddarholmen, tvoria najväčšie a najlepšie zachované stredoveké jadro severnej Európy. Dominantou je Kráľovský palác. Nahliadneme aj do Štokholmskej katedrály. Vo Vasa múzeu objavíme v pôvodnej veľkosti zrekonštruovanú vojnovú loď Vasa, ktorá sa v r. 1628 potopila len pár minút po vyplávaní. Unikátnym Skansenom ukončíme dnešné poznávanie. Ide o najstaršie múzeum pod holým nebom so 160 domami a dvormi, zozbieranými z celej krajiny ako memento života v minulosti.

8. deň:
Dokončíme prehliadku Štokholmu a pokračujeme do Jonköpingu na brehu jazera Vättern.

9. deň:
Ako prvé miesto navštívime univerzitný Lund. Spoznáme Katedrálu s astronomickými hodinami a botanickú záhradu. Potúlame sa kúzelnými ulicami. Mesto Malmö nás nadchne svojou modernou architektúrou a uvidíme najvyššiu stavbu Škandinávie, mrakodrap „Turning torso“. Do Dánska prejdeme cez unikátnu stavbu ponad Oresundskú úžinu. Most Oresundsbro,v kombinácii s tunelom a umelým ostrovom, meria18 km. Pokračujeme v prehliadke Kodane. Pozrieme si modernú stavbu Opery a večer sa budeme z idylického prístavu Nyhavn plaviť k Malej morskej víle.

10. deň:
Po skončení prehliadky Kodane budeme mať individuálne voľno. V poobedňajších hodinách odchádzame autobusom na trajekt do Nemecka a klienti z leteckej varianty odlietajú z Kodane do Viedne.

11. deň:
Na Slovensko prichádzame autobusom okolo obeda.

Ubytovanie:
8x v hoteli 3*/4*

Stravovanie:
8x polpenzia


Doprava:
Autokarová, resp. letecká


Poznámka:
Pri leteckom zájazde program začína druhý deň príletom do Kodane a končí desiaty deň odletom z Kodane do Viedne.


Celková cena zahŕňa:
Pri autokarovom zájazde dopravu luxusným autokarom. Pri leteckom zájazde letenku vrátane leteckých a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. 8x ubytovanie s polpenziou v hoteli 3*/4*. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Cestovné poistenie.






Krajiny

Zobraziť všetky »


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.