Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Apúlia

, letecký poznávací zájazd, Apúlia, Ostuni , letecký poznávací zájazd, Apúlia, Alberobello , letecký poznávací zájazd, Apúlia, Porto Cesareo , letecký poznávací zájazd, Apúlia, Alberobello , letecký poznávací zájazd, Apúlia, Alberobello , letecký poznávací zájazd, Apúlia, Lecce , letecký poznávací zájazd, Apúlia, Gallipoli , letecký poznávací zájazd, Apúlia,  Castel del Monte , letecký poznávací zájazd, Apúlia, Matera , letecký poznávací zájazd, Apúlia, Matera , letecký poznávací zájazd, Apúlia, Matera , letecký poznávací zájazd, Apúlia, Altamura , letecký poznávací zájazd, Apúlia, Altamura , letecký poznávací zájazd, Apúlia, Castellana Grotte , letecký poznávací zájazd, Apúlia, Castellana Grotte , letecký poznávací zájazd, Apúlia, mapa , letecký poznávací zájazd, Apúlia
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1309465
Cena od: 1 125,75 €
Príplatky od: 220 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

26.08.2024 7 dní Last Minute 1 125,75 € +220 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Spolu spoznáme juhovýchodný región Talianska. Začneme mestom Bari, známym ako veľký prístav s mohutným hradom, navštívime starobylé mestečko Matera s jaskyňami, dedinku Castellana Grotte, biskupský palác v Ostuni, najvýchodnejšie mesto v Taliansku - mesto Otranto, taliansky koniec sveta v mestečku Leuca, antické chrámy, múzeum morskej biológie a nezabudneme ani na najväčšie sakrálne pamiatky.


Ubytovanie: 6x v hoteli

Stravovanie: 6x raňajky


Bari - Castellana Grotte - Castel del Monte - Altamura -  Matera - Alberobello - Ostuni - Otranto - Leuca - Gallipoli - Porto Cesareo - Lecce



Doprava:
letecká

Program:

1. deň - odlet z Viedne do prístavného mesta Bari, prehliadka mesta: ikonická Bazilika sv. Mikuláša, v ktorej sú uložené ostatky svätca, divadlo Margherita a Petruzzelli, či park Pizza Umberto. Presun do malebnej dedinky Castellana Grotte, kde sa nachádza jaskynný súbor s impozantnou kvapľovou výzdobou. Ubytovanie v hoteli.

2. deň - raňajky, prehliadka jedinečného hradu Castel del Monte, ktorý zaujme najmä svojím atypickým tvarom. Presun do mesta Altamura, známom v celom Taliansku pre svoj vynikajúci chlieb s chráneným označením pôvodu. Prehliadka historického centra, v ktorom sa nachádza románska katedrála Cattedrale di Santa Maria Assunta, postavená v roku 1232. Možnosť prehliadky miestneho múzea vína - La Cantina Frrud neďaleko katedrály. Presun do unikátneho starobylého mesta Matera, ktoré ponúka návštevníkom rozmanitú zbierku kostolov, či kláštorov. V Matere sa nachádza aj významná stará časť mesta - Sassi di Matera, kde je lokalizovaná aj séria očarujúcich jaskýň, ktoré sú súčasťou kultúrneho dedičstva UNESCO. Návrat do hotela.

3. deň - raňajky, pokračovanie programu v mestečku Alberobello, v ktorom sa zachovalo ucelené historické jadro, tvorené nezvyčajnými domami typu „trulli“ - v roku 1996 zapísané do zoznamu UNESCO. Transfer do šarmantného mestečka Martina Franca na krátku prehliadku: námestie Piazza Roma s Palácom Ducale, námestie Piazza Plebiscito s jedinečnou Bazilikou di San Martino. Ďalšou zastávkou je mesto Ostuni, prezývané aj „Biele mesto“, ktorému dominuje gotická katedrála, biskupský palác, či centrum mestského života - námestie Piazza della Liberta. Transfer do hotela, nocľah.

4. deň - raňajky, transfer do najvýchodnejšieho mesta Talianska - Otranta, ktoré sa pýši katedrálou s obrovskou mozaikovou podlahou, najväčšou v celej Európe. Nachádza sa tu aj jediný kompletne zachovaný chrám z čias Byzantskej ríše v Taliansku - kostol sv. Petra. Presun na tzv. „koniec sveta“ - do mesta Leuca, pretkaného jaskyňami, s výhľadom na šíre more z už spomínaného konca sveta - Mysu Santa Maria di Leuca. Pýchou mesta je aj kostol Panny Márie, postavený na mieste chrámu rímskej bohyne múdrosti a remesiel Minervy. Návrat do hotela.

5. deň - raňajky, presun do mesta Gallipoli, v ktorom vyniká hrad Castello Angioino, Bazilika sv. Agáty, či stará časť mesta, pretkaná historickými uličkami. Transfer do mesta Porto Cesareo, prehliadka mesta. Presun do mesta známeho svojou výraznou barokovou architektúrou - Lecce. Mesto zaujme rímskym amfiteátrom, katedrálou na námestí Piazza del Duomo, barokovou Bazilikou Santa Croce alebo hradom Karola V. Ubytovanie v hoteli na pobreží.

6. deň - raňajky, individuálne voľno na oddych či kúpanie, v prípade záujmu návšteva mestečka Polignano a Mare alebo mesta Bari. Nocľah.

7. deň - raňajky, odlet z mesta Bari do Viedne.


V cene je zahrnuté:
6x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, letecká doprava Viedeň - Bari - Viedeň, 1x podpalubná batožina 20 kg/os., transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, autokarová doprava počas okruhu, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 220 EUR/os., pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/ os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT 3,90 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 5,- EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 50 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 215 EUR/6 nocí. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.

Typ stravy:
raňajky

Dni:

7 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD


Pamiatky v programe pre leták:
Ostuni | Martina Franca | Alberobello | Otranto


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.