Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Úchvatné zimné Špicbergy a severské Tromso

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1309371
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Ocitnite sa s nami vo svete ticha, polárnych výprav, arktickej prírody a vyberte sa s nami za polárny kruh na súostrovie Špicbergy /Svalbard/, ktoré leží na polceste medzi Nórskom a Severným pólom. Pri tejto unikátnej expedícii budete mať jedinečnú možnosť zavítať do najsevernejšie položených miest vo svojom cestovateľskom živote. Tú pravú severskú atmosféru dotvárajú soby a ľadové medvede, tak neváhajte a poďte s nami a užite si túto pravú zimu na snežných skútroch a psích záprahoch!

Program:
1.Deň ODLET Z VIEDNE DO OSLA
Priamy let do hlavného mesta Nórska – Osla. Následne presun do centra mesta, kde si spravíme prehliadku tohto severského mesta cez pešiu zónu Karl Johans Gate, okolo hlavných budov mesta ako Královský palác, univerzita, národné divadlo a parlament až k modernej domintante mesta – slávnej Opere, ktorá leží až pri fjorde. Neskôr sa presunieme do miesta zimných olympijských hier 1952 – Holmenkollen a vyvezieme sa  presklenou lanovkou až na vrchol skokanských mostíkov odkiaľ sa nám naskytne nezabudnuteľný výhľad na mesto, uvidíme ešte polárnu žiaru_? Je to veľmi pravdepdobné. Ubytovanie v 4* hoteli Scandic s raňajkami a podobný.

2.deň OSLO A PRESUN NA ŠPICBERGY
Po raňajkách sa presunieme na letisko a odlietame 2000km na sever do najsevernejšej osady na svete Longyearbyenu – hlavného mesta Špicbergov/Svalbard. Po prílete si spravíme prehliadku krajiny a údolia Adventdalene. Údolia tvarovaného ľadovcami a obklopeného horami. Uvidíme sobov, polárne líšky a možno aj medvede. Začneme na úpätí hory od uhoľnej bane a pôjdeme až na vrchol hory. Odtiaľ si môžeme vychutnať úžasný výhľad na Adventdalen a Isfjorden. Po tomto nezabudnuteľnom zážitku sa vrátime do mesta na osobné voľno. Ubytovanie v 4* hoteli Radisson Blu Polar hotel s raňajkami a podobný.

3.deň VÝLET DO BARENTSBURGU NA SNEŽNÝCH SKÚTROCH
Vydajte sa s nami na cestu na snežnom skútri divočinou do ruskej osady Barentsburg. Naša trasa nás vedie fantastickou a rozmanitou prírodou; cez obrovské údolia, horské úbočia až po zasnežené ľadovce. Naši priateľskí a profesionálni sprievodcovia majú všetky skúsenosti a snahu urobiť z toho nezabudnuteľný zážitok a zároveň zostať v bezpečí v takom divokom a nemilosrdnom prostredí. Toto mesto má druhú najväčšiu populáciu na Svalbarde, uhoľnú banícku komunitu s približne 350 obyvateľmi. V Barentsburgu si urobíme čas na preskúmanie, uvidíte veľa zaujímavých pamiatok, ktoré treba vidieť v pivorare si dáme miestne pivko. Ubytovanie v 4* hoteli Radisson Blu Polar hotel s raňajkami a podobný.

4.deň PSIE ZÁPRAHY – VÝLET DO ĽADOVCOVEJ JASKYNE
Spojíme sa so psami a vezieme naše sane majestátnou a nádhernou arktickou prírodou. Naším cieľom je ľadovec. Jeden zo starých obrov, odpočívajúci medzi hučiacimi a stúpajúcimi horami. Na vrchole ľadovca zaparkujeme našich psov a pripravíme sa na dobrodružstvo do srdca ľadu. Pri prechádzke jaskynným systémom, ktorý s vášňou a vytrvalosťou vytesala topiaca sa voda v lete, objavujeme krásu a tajomstvo nášho hlavného symbolu arktickej prírody. Keď vyjdeme z jaskýň, dáme si obed a potom sa vrátime späť do mestečka. Ubytovanie v 4* hoteli Radisson Blu Polar hotel s raňajkami a podobný.

5.deň KRÁSY SEVERSKEJ KRAJINY – ÚDOLIE ADVENTDALENE
Osobné voľno na nákupy prípadne návštevu známeho Svalbard múzea, následne odlet do hlavného mesta polárnej žiary - univerzitného mesta Tromso. Po prílete krátka prehliadka mesta a následne sa lanovkou vyvezieme na vyhliadku Storsneinen s nádhernými výhľadmi na mesto a fjordy. Ubytovanie v 4* hoteli Scandic  s raňajkami a podobný.

6.deň ODLET DO VIEDNE
Po raňajkách presun na letisko a následne odlet do Viedne.

CENA ZAHŔŇA:
medzinárodnú letenku z Viedne do Osla, Osla do Longyerbyen, Longyearbyen do Tromso a späť do Viedne vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov,
5x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami v 4* hoteloch
slovenský sprievodca počas celého zájazdu
poistenie insolventnosti poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň 

CENA NEZAHŔŇA:
fakultatívny výlet do Barentsburgu na skútroch – od 290€/osoba
fakultatívny výlet psie záprahy – 290€/osoba
podpalubná batožina 23kg – 120€
privátny jednosmerný transfer z Bratislavy – 60eur/ostatné mestá na požiadanie


Zájazd CK realizujeje už od minimálneho počtu 4 účastníkov.

Krajiny

Zobraziť všetky »


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.