Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Tajomné Jordánsko, Mŕtve more, skalné mesto Petra a púšť Wadi Rum LETECKY

Destinácia: Jordánsko
Kód zájazdu: 1309251
Cena od: 659 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

08.05.2024 5 dní Last Minute 659 € +0 € odlet: Viedeň letecká
09.05.2024 7 dní Last Minute 659 € +0 € odlet: Viedeň letecká
15.05.2024 5 dní Last Minute 659 € +0 € odlet: Viedeň letecká
16.10.2024 5 dní First Minute 659 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte tajomné Jordánsko, zasľúbenú zem. Zažite neopakovateľné chvíle na pobreží Mŕtveho mora, dobrodružstvo na jednej z najkrajších púšti sveta Wadi Rum, spoznajte hlavné mesto Jordánska plné kontrastov - Ammán a dych vám zaručene vyrazí skalné mesto Petra, ktoré sa považuje za jeden z divov sveta.

Program :
1.deň :
odlet do hlavného mesta Jordánska – do Ammánu, ktoré je mesto mnohých tvári. Prepája sa tu moderný a starý autentický duch mesta.
Môžete tu vidieť medzinárodné reštaurácie a hotely, butiky, nákupné centrá, umelecké galérie, elegantné vily a na druhej strane tradičné kaviarne, dielne, bazáre a tržnice.
Po prílete do Ammánu presun na hotel a ubytovanie. Podvečerná prechádzka do stredu mestského centra k mešite Al Husseini. Na nádvorí pred mešitou sa predáva všetko možné a atmosféra spletitých uličiek priľahlého souku ( v arabských krajinách souk znamená bazár ) vás hneď pohltí.
Budete cítiť vôňu korenia, čerstvých byliniek a placiek so syrom. Predáva sa tu ovocie, zelenina, sladkosti, káva ale aj parfémy, mydlá, olej,...
Započujete predavačov, ktorí sa tu prekrikujú, vyvolávajú ceny a ponúkajú špeciálne zľavy. Vo večerných hodinách návrat na hotel. Nocľah.

2.deň :
Po raňajkách navštívite ďalší skvost Jordánska, púšť Wadi Rum, mesačné údolie, ktoré vás očarí ohromnou silou.
Otvorí sa pred vami jedna z najkrajších púštnych scenérií sveta. Wadi Rum vás okamžite upúta svojou jedinečnosťou.
Púšť preslávil aj sedem oskarový film Lawrence z Arábie, alebo film Marťan s Mattom Damonom a samozrejme ešte ďalšie známe filmy.
Džípom sa prejdete fascinujúcou púštnou krajinou, z farebného piesku vyrastajú k nebu pieskovcové útvary.
Piesočné duny sú jednou veľkou záplavou farieb – oranžovej, červenej, béžovej až ružovej. Ak vystúpite na vrchol niektorých pahorkov, rozprestrie sa pred vami fantastický obraz.
Krása vám bude doslova vyrážať dych. V podvečerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

3.deň :
po raňajkách odchod do skalného mesta Petra, ktoré sa považuje za siedmy div sveta. Mesto sa objavilo v mnohých známych filmoch ako Múmia sa vracia alebo vo filme Indiana Jones a posledná krížová výprava.
Mesto dosiahlo najväčší rozmach okolo roku 62 pred Kristom a žilo tu až 30 000 ľudí. Petru opustili poslední ľudia po druhom ničivom zemetrasení v 6. storočí n. l. a údolie upadlo postupne do zabudnutia. Stalo sa tajomstvom miestnych beduínov, ktorí existenciu skalného mesta starostlivo skrývali pred svetom.
Všetky stavby v meste boli vytesané do pieskovca. Prvým Európanom, ktorý uvidel Kráľovskú hrobku v Petre bol v roku 1812  švajčiarsky bádateľ a cestovateľ Johann Ludwig Burckhardt, ktorý cestoval zo Sýrie do Egypta v prezlečení za Araba. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

4.deň :

Po raňajkách si spravíte krátku zastávku pri údajne najmenšom hoteli na svete, ktorý je vyrobený z automobilu Volkswagen Chrobák. 
Vaša cesta bude pokračovať k Mŕtvemu moru, ktoré patrí medzi najextrémnejšie miesta na našej planéte. Vysoká koncentrácia soli, ktorá dosahuje takmer 10 násobok obyčajnej morskej vody znemožňuje akýkoľvek rastlinný a živočíšny život vo vode.
Kvôli vysokej koncentrácii soli zistíte, že plávať sa tu naozaj nedá a voda vás bude nadnášať.
Vďaka vysokému obsahu minerálov, ktoré majú blahodarný účinok na pokožku, je Mŕtve more mnohými vyhľadávané aj kvôli liečivým účinkom. 
Mŕtve more je najnižšie položeným miestom na Zemi. V staroveku sa mu hovorilo Asfaltové jazero. Asfalt, ale taktiež síra a meď sa ťažili a vyvážali do Egypta a používali nielen na stavbu lodí, ale aj na mumifikáciu tiel.
Ďalšou zastávkou bude Hora Nebo, ktorá je v Biblii spomenutá ako miesto, odkiaľ Mojžiš prvýkrát uvidel zasľúbenú zem. Kresťania veria, že je to miesto posledného Mojžišovho odpočinku. Na horu vedie nenáročný výstup. Výhľad z vrcholu je úchvatný. V podvečerných hodinách odchod na hotel. Individuálny program. Nocľah.


5.deň : 
Po raňajkách sa vyveziete na Citadelu, ktorá sa nachádza na najvyššom ammánskom pahorku so zrúcaninami rímskeho chrámu a Umajjovského paláca, ktorý bol rozsiahlym komplexom kráľovských a obytných stavieb a bol taktiež sídlom guvernéra Ammánu.
Uvidíte aj zrekonštruované Rímske divadlo, ktoré je pre mnohých ľudí hlavnou ammánskou pamiatkou vôbec. Samotné divadlo je vytesané do svahu kopca, ktorý kedysi slúžil ako pohrebisko. Hľadisko divadla má kapacitu 6000 miest.
Individuálny program. V podvečerných hodinách presun na letisko a odlet z Ammánu.


Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Ammán - Viedeň
JE POTREBNÝ CESTOVNÝ PAS !!!
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu TOP SPRIEVODKYŇA
4 x ubytovanie v 3* hoteli
4 x raňajky
1 x príručnú batožinu do 5 kg ( 35 x 20 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň

1 x príručnú batožinu do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) - 40 € / osoba / vrátane cesty tam aj naspäť
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfer Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba
Jordan PASS - cca 120 € / osoba ( vrátane manipulačných poplatkov ) - v cene sú zahrnuté víza do Jordánska, vstupné do Petry, Wadi Rum, Citadela v Ammáne, Umajjovský palác,... spolu 40 atrakcií v cene 
miestna privátna doprava po Jordánsku - cca 210 € / osoba - ( záleží od počtu cestujúcich, cena sa rozpočíta na každú osobu rovnomerne ) - zahŕňa výlety na púšť do Wadi Rum, do skalného mesta Petra a na výlet pri Mŕtve more. Prosíme brať na vedomie, že privátna miestna doprava sa v Jordánsku pohybuje vo vyšších cenách v porovnaní s inými destináciami 
výlet s jeepmi 4 x 4 do púšte Wadi Rum - 40 € / osoba
povinný miestny bakšiš - 30 € / osoba ( v Jordánsku je to úplná nevyhnutnosť )
príplatok za jednolôžkovú izbu 40 € / osoba / noc
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.