Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Okúzľujúca Apúlia

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1305987
Cena od: 1 511,10 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

01.07.2024 8 dní First Minute 1 511,10 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd

Perex:
Talianska Apúlia vyniká krivoľakými uličkami krásneho Bari, skalným mestom Matera, Alberobellom s typickými domčekmi typu "trulli", stredovekým hradom Castel del Monte, či najväčšou talianskou kvapľovou jaskyňou Castellana Grotte. Očarí vás aj pobrežná promenáda v Polignano a Mare s výhľadmi na krištáľovo čistú morskú vodu alebo mesto Lecce, ktoré je pre svoje pamiatky právom nazývané Florenciou Apúlie.


Program:

1. deň:
Transfer z Bratislavy do Viedne, odlet do Bari, hlavného mesta Apúlie. Prehliadka starého mesta s krivoľakými uličkami a románskou Bazilikou sv. Mikuláša, v ktorej sú uložené ostatky tohto najmä u detí obľúbeného svätca. V 11. storočí ich sem priviezli miestni námorníci po tom, čo ich ukradli z byzantskej Myry. Okrem Baziliky sv. Mikuláša pri prehliadke nevynecháme pevnosť Castello Svevo, nachádzajúcu sa priamo v srdci mesta, či tzv. „Malú pevnosť“ v blízkosti prístavu na pobreží, odkiaľ je nádherný výhľad na more a staré centrum. Odchod na ubytovanie, fakultatívne večera.

2. deň:
Po raňajkách prehliadka mesta Alberobello, v ktorom sa zachovalo ucelené historické jadro, tvorené nezvyčajnými domami typu „trulli“. Pre ne bolo mesto v roku 1996 zapísané do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.Popoludní sa vyberieme do dediny Castellana Grotte, kde sa nachádza jaskynný súbor s impozantnou kvapľovou výzdobou. V hĺbke 70 metrov sa po 3 kilometrovej trase dostaneme až do najkrajšej časti – „Grotta Bianca“, v ktorej nás doslova oslepí žiarivá vápencová krása. V ceste budeme ďalej pokračovať do šarmantného mestečka Martina Franca na krátku prehliadku. Prezrieme si námestie Piazza Roma s Palácom Ducale ako i námestie Piazza Plebiscito s jedinečnou Bazilikou di San Martino. V niektorej z miestnych reštaurácii sa posilníme pred ďalším poznávaním. Po ceste sa zastavíme na ochutnávku miestneho vína.  Návrat na ubytovanie, fakultatívne večera.

3. deň:
Raňajky. Deň začneme výletom za apúlskym dedičstvom UNESCO – navštívime hrad Castel del Monte, ktorý si dal postaviť sväto–rímsky cisár Fridrich II. v 13. storočí. Unikátna pevnosť je opradená mnohými legendami a tajomstvami, čo činí jej návštevu ešte zaujímavejšou. Cestou z hradu sa vydáme do Trani – malebného starého mestečka na brehu mora. Pozrieme si jeho stredoveké historické centrum s gotickou katedrálou a západ slnka nad mestom si vychutnáme zo známeho mestského parku Villa Comunale. Čas nám zostane i na individuálne poznávanie, prípadne posedenie pri muškátovom víne. Návrat na ubytovanie, fakultatívne večera.

4. deň:
Po raňajkách sa presunieme do „bieleho mesta“ Ostuni. Prezrieme si krásnu katedrálu, kostol San Vito Martire, biskupský palác Pallazo Vescovile zo 16. storočia, či barokový palác Pallazzo Zevallos. Popoludnie strávime v príjemnom pobrežnom mestečku Polignano a Mare. Prejdeme sa po nábrežnej promenáde so sochou slávneho rodáka – speváka Domenica Modugna až do historického centra s malebnými stredovekými uličkami. Čas nám zostane i na oddych na miestnej pláži a kúpanie v mori. Návrat na ubytovanie, fakultatívne večera.

5. deň:
Raňajky. Cez krásne scenérie apúlskeho vidieka sa vydáme do Matery – mesta na strmých skalnatých kopcoch, zapísaného do svetového dedičstva UNESCO. Ľudia sa prispôsobili tunajším ťažkým podmienkam a vytvorili si jaskynné príbytky, ale aj skalné chrámy, ktoré dávajú tomuto miestu jedinečné čaro. Zastavíme sa aj v malebnom meste Altamura, známom v celom Taliansku pre svoj vynikajúci chlieb s chráneným označením pôvodu, starú románsku katedrálu a svetovo významné paleontologické náleziská. Návrat na ubytovanie, fakultatívne večera.

6. deň:
Raňajky. Dnes sa vyberieme do Lecce – barokovej Apúlie, ktorá je pre krásu svojich pamiatok prezývaná Florenciou Apúlie. Mesto bolo založené podľa tradície už v čase pred trójskou vojnou. Vrchol rozkvetu zažilo v 17. storočí, kedy sa stalo jedným z najvýznamnejších kultúrnych a obchodných centier Stredomoria. Z tohto obdobia pochádzajú mnohé pamiatky jedinečného baroka „leccese“ ako napríklad Bazilika Santa Croce alebo palác Celestínov. V prípade časovej rezervy individuálne voľno. Návrat na ubytovanie, večera.

7. deň:
Raňajky. Výlet na pláž. Večera v hoteli.

8. deň:
Raňajky. Odchod na letisko v Bari, odlet do Viedne a následný transfer späť do Bratislavy.


Poznámka:
Zmena odletových miest, letových časov a programu vyhradená.


Ubytovanie:
7x ubytovanie v hoteli 3*

Stravovanie:
7x raňajky


Doprava:
Letecky


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Autokarovú prepravu počas pobytu. 7x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. 1x ochutnávku vína. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za 7 večerí. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.