Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Nádherné Slovinsko s návštevou romantického jazera Bled

Destinácia: Slovinsko
Kód zájazdu: 1305157
Cena od: 249 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.09.2024 3 dni First Minute 249 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Spoznajte Slovinsko, očarujúcu krajinu, s ktorou si nás tak často mýlia. Nádherná príroda, romantické jazero Bled, hrad vtesaný do skaly, jazda vláčikom po jednej z najdlhších jaskýň na svete, hlavné mesto Ľjubľjana a ochutnávka vína pri najstaršom viniči na svete, ktorý je zapísaný v Guinnesovej knihe rekordov.

Program :
1.deň :
odchod autobusom zo Slovenska v ranných hodinách. Prvou krátkou zastávkou bude Ptuj – jedno z najstarších vinárskych mestečiek v Slovinsku.
Ďalej bude vaša cesta pokračovať do druhého najväčšieho mesta v Slovinsku – do Mariboru, kde  nájdete najstarší vinič na svete, ktorý má viac ako 400 rokov a je zapísaný v Guinnesovej knihe rekordov. Nebude chýbať ani ochutnávka vína.
Okrem toho uvidíte Mariborský hrad, Františkánsky kostol sv. Panny Márie, radnicu, morový stĺp, vodnú vežu,… Individuálne voľno. Odchod na hotel. Nocľah.

2.deň :
po raňajkách odchod z hotela k pôvabnému jazeru Bled, ktoré je obklopené julskými alpami s kostolíkom uprostred. Azúrovo-smaragdová hladina jazera nevypadá lákavo len na pohľad, voda je priezračná do hĺbky niekoľko metrov, i keď stojíte priamo na brehu.
Mestečko Bled slúžilo predovšetkým na rekreáciu. Na turistické letovisko sa Bled začal meniť už v roku 1855, keď švajčiarsky lekár Arnold Rikli, zaoberajúci sa vodoliečbou, si ako prvý uvedomil ohromný potenciál tunajšej klímy a založil liečebný inštitút. Záujem o jeho moderné metódy bol obrovský a vybudoval ešte väčšie kúpele. V roku  1903 získal Bled zlatú medailu na medzinárodnej kúpeľnej prehliadke a neskôr bol oficiálne zaradený medzi najdôležitejšie turistické miesta Rakúsko - Uhorska.  Neskôr ho využívali aj rôzny svetoví politici. S kostolíkom uprostred jazera sa spája niekoľko legiend a tradícií. Dodnes, ak si tu ženích chce zobrať svoju nevestu, musí ju vyniesť po 99 kamenných schodoch hore do veže.
Zaujímavosťou je aj to, že jazero dosahuje v letných mesiacoch teplotu 26 stupňov a žije v ňom 19 druhov rýb.
Pri jazere sa pred storočím stretávala smotánka vtedajšej rakúsko-uhorskej monarchie. Zastavíme sa aj na Bledskom hrade, z ktorého sa vám naskytne úžasný výhľad na jazero a okolie.
V popoludňajších hodinách spoznáte hlavné mesto Slovinska – Ljubľjanu, mesto romantických mostov.
Známym symbolom mesta je drak, ktorý symbolizuje odvahu a silu a spája sa s legendou. Prejdete sa po unikátnom Dračom moste, ktorý bol prvým mostom v zemi pokrytý asfaltom a jeden z prvých mostov v Európe vystavaný za použtia betónu.
V Ljubľane uvidíte aj známe Trojmostie, ktoré vytvára akýsi celok troch mostov s bohatým zábradlím, lampami a schodišťami, ktoré vedú nad terasy nad riekou. Zhliadnete tržnicu s kolonádou, Františkánsky kostol, Ljubľjanský hrad, Ljubľjanskú katedrálu. Individuálne voľno. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

3. deň :
po raňajkách navštívite jednu z najslávnejších a najnavštevovanejších atrakcií Slovinska – prekrásnu Postojnú jaskyňu, ktorá patrí k najdlhším jaskyniam v Európe. Celý systém jaskýň Postojna pozostáva z 20,5 kilometrov chodieb vytvorených riekou Pivkou. Teplota v podzemí sa pohybuje medzi 8-10 stupňov. V jaskyni sa povozíte vláčikom a kúsok prejdete aj so sprievodcom pešo.
Krasová jaskyňa v najkrajších sieňach – špagetovej, bielej a červenej doslova berie dych. Žije tu aj unikátny živočích - macarát jaskynný prezývaný ,,ľudská ryba", ktorý dokáže žiť niekoľko rokov bez príjmu potravy. Prispôsobil sa životu v úplnej tme.
Poslednou zastávkou bude jedinečný Predjamský hrad, ktorý vyzerá, akoby vyrastal zo skaly. Je vsadený do vysokého skalného útesu. Patrí k najfascinujúcejším hradom na svete a taktiež k najvďačnejším fotografickým námetom v Slovinsku. Po návšteve hradu odchod autobusom na Slovensko v popoludňajších hodinách. Príchod na Slovensko vo večerných hodinách.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
prehliadku Maribora
prehliadku Ljubľany
služby overeného sprievodcu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 45 € / osoba / noc
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba / noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň

nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované
ochutnávka vína v Maribore v pivnici pri najstaršom viniči na svete - cca 7 € ( 3 druhy vína )
Postojná jaskyňa + Predjamský hrad 
- dospelá osoba - cca 40 € 
hrad Bled 9,50  € / dospelá osoba po skupinovej zľave,  7 € / študenti, 5 € / deti do 14 rokov
loďky k ostrovu na  jazere Bled 12 € / osoba


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.