Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Talianske Dolomity, údolia, prírodné scenérie a najkrajšie výhľady Európy

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1303538
Cena od: 339 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

26.06.2024 5 dní First Minute 339 € +0 € autobusová
18.09.2024 5 dní First Minute 339 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Majestátne hory, rozprávkové zelené údolia, smaragdové jazerá, svetovo známe a zvučné strediská, jednoznačne najkrajšie výhľady Európy a prírodné scenérie – to sú talianske Dolomity.
Poďte s nami navštíviť perlu dolomitských jazier – tyrkysové jazero Lago di Braies, lukratívne horské stredisko – Cortinu d´Ampezzo, vydajte sa po Veľkej dolomitskej ceste, ktorá vám poskytne nezabudnuteľné výhľady, navštívte okúzľujúcu dedinku Santa Maddalena, ktorá je známa zo všetkých pohľadníc, bedekerov a propagačných materiálov a zastavte sa v pôvabnom Bolzane, kde okrem tirolského šarmu, dobrého vína, pastelových domov, nájdete aj svetový unikát - najstaršiu múmiu na svete.

Program:
1.deň:

odchod zo Slovenska vo večerných hodinách


2.deň:
v ranných hodinách príchod k jednému z najkrajších jazier v Dolomitoch – k jazeru Lago di Braies, ktoré sa považuje za perlu dolomitských jazier a je známe vďaka svojej tyrkysovej až smaragdovej vode, v ktorej sa odrážajú mohutné vrcholy okolitých hôr.
Atmosféru dotvárajú borovice, smreky a ikonické drevené loďky. Jazero je dokonca zapísané v zozname UNESCO a mnohí ho považujú za najkrajšie v Taliansku. S hĺbkou 36 metrov je najhlbším jazerom v Dolomitoch. 
Neskôr navštívite najznámejšie a lukratívne talianske zimné stredisko Cortina d´Ampezzo s prekrásnymi scenériami. Krásne námestie a vežičky kamenného kostola obklopujú jedny z najúchvatnejších hôr celých Álp.

3.deň:
po raňajkách vás čaká ďalšia z top atrakcií a to je Veľká dolomitská cesta, ktorá sa po taliansky nazýva Grande Strada delle Dolomiti a ponúka najkrajšie výhľady v celej Európe.
Cesta vedie z Bolzana do Cortiny. Nespočetné výhľady na prírodné scenérie, zalesnené svahy, obrovské skalnaté vrcholky a prekrásne údolia. Pôvabná majestátnosť hôr a prírody vás nenechá chladnými a nebudete sa vedieť vynadívať.

4.deň:
po raňajkách vás čaká okúzľujúca a neskutočne fotogenická dedinka s veľkolepými horami v pozadí – Santa Maddalena, ktorá vyzerá ako z pohľadnice a leží v prekrásnom údoli.
Bol by hriech sa tu nezastaviť. Prejdete sa ku kostolíku, ktorý je dominatou dedinky, pokocháte sa prekrásnym prostredím a budete pokračovať do ďalšieho pôvabného a multikultúrneho mesta uprostred hôr – do Bolzana s pastelovo sfarbenou architektúrou a tirolským šarmom. Pred niekoľkými rokmi získalo Bolzano ocenenie s najvyššou kvalitou života v celom Taliansku. V Bolzane pôsobí niekoľko výrobcov vína a Lagrein je tamojšia pôvodná a najdôležitejšia odroda. Nezabudnite ochutnať.
Čo sa týka samotného Bolzana, začneme priamo v srdci Bolzana na námestí Piazza Walther, kde zamierime k hlavnej katedrále Duomo di Bolzano a uvidíte aj nádhernú Katedrálu Svätého Martina, ktorá je jednou z najdôležitejších a najnavštevovanejších pamiatok v Bolzane. Táto gotická katedrála bola postavená v 14. a 15. storočí a ponúka úžasný pohľad na mesto z jej zvonice.
Prejdete sa ulicou Via dei Portici, ktorá je obklopená renesančnými domami a arkádami. Táto ulica je plná módnych butikov, obchodov s delikatesami, kaviarní a reštaurácií, ktoré ponúkajú vynikajúcu kuchyňu. Môžete ochutnať dokonalú kombináciu tirolskej kuchyne a stredomorských chutí. Presuniete sa na Piazza delle Erbe, kde sa denne koná trh s ovocím, zeleninou a s kvetmi.
Bolzano ponúka nespočetne veľa zaujímavých pamiatok, ktoré vám predstavíme už priamo na zájazde a aby sme nezabudli, Bolzano je známe aj vďaka archeologickému múzeu, nakoľko uchováva svetový unikát a tou je najstaršia múmia na svete – Ötzi, ktorého našli v roku 1991 v ľadovci Schnalsal v Ötztalerských Alpách blízko hranice Rakúska a Talianska. Pomenovaný je podľa údolia, kde ho našli. Jeho vek je odhadovaný na viac ako 5000 rokov. Odchod na Slovensko vo večerných hodinách.

5.deň:

príchod na Slovensko

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadky podľa programu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 2-4 € 
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.