Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Čína - Zlatý trojuholník

Destinácia: Čína
Kód zájazdu: 1302901
Cena od: 2 259 €
Príplatky od: 100 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

15.05.2024 10 dní Last Minute 2 259 € +100 € odlet: Viedeň letecká
24.05.2024 10 dní Last Minute 2 299 € +100 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
10-dňový letecký zájazd

Perex:
Najmodernejšie metropoly, historické miesta s tisícročnou históriou aj prírodné divy Číny. Terakotová armáda Xianu, aj jedinečná plavba po kanáloch “Benátok Číny” a nádhernom kaňone Longquin. Kontrasty veľkomiest Peking a Šanghaj, Veľký čínsky múr – symbol krajiny. Najvzácnejšie drahokamy z čínskej pokladnice za 10 dní! Len s nami zažijete  ranné cvičenia tai - či a ""bikovačku""  po hradbách starého Xianu.

Program:
1. deň:
1. - 2. deň: Letecky do Pekingu – srdce a symbol Číny. Námestie Tianamen (Námestie nebeského pokoja) – najväčšie námestie sveta s rozlohou 44 hektárov, obkolesené monumentálnymi budovami. Chrám Nebies – najväčšie posvätné miesto cisárskeho obdobia. Sem prichádzali vládcovia z dynastií Ming a Qing modliť sa za dobrú úrodu.

3. deň:
3. - 4. deň: Veľký čínsky múr – najznámejší symbol Číny. Jedinečný obranný múr začal stavať Qin Shihuang, prvý panovník zjednotenej Číny, okolo 3. storočia pred naším letopočtom a takmer všetky nasledujúce dynastie v tomto diele pokračovali. Plavba kaňonom Longquin – znalci ju porovnávajú s plavbou po rieke Li v Južnej Číne. Absolútna „vychytávka“ s dychvyrážajúcimi scenériami, ktoré inde v ponuke nenájdete! Návrat do Pekingu s krátkou fotozastávkou pri olympijskom štadióne „Vtáčie hniezdo“. Prehliadka Zakázaného mesta – veľkolepého sídla (Zimného paláca) panovníkov dynastií Ming a Čching. Letný cisársky palác – najväčšia imperiálna záhrada v Číne. Tradičné pavilóny obkolesené nádhernou scenériou. Dlhá chodba pôsobí ako umelecká galéria. Obrovské jazero Kunming tvorí 2/3 územia celej záhrady. Ukážka čajovej ceremónie. Jazda rikšou najstaršími časťami Pekingu (tzv. hutongy). Návšteva jednej z rodín žijúcej v typickom átriovom domčeku. Večerná kulinárska lahôdka, pekinská kačica. Presun nočným lôžkovým vlakom do Xianu.

5. deň:
5. 6. deň: Múzeum Terakotovej armády neuveriteľných rozmerov – opäť jedno z najznámejších miest Číny. Takmer osem tisíc bojovníkov z terakoty v životnej veľkosti pripravených brániť hrob vladára. Pagoda Veľkej divokej husi – symbol Xianu. Zachovalé historické mestské opevnenie. Špeciálna večera zložená až zo 16 typických čínskych špecialít. Návšteva oblastného múzea Shaanxi s veľmi kvalitnou zbierkou zobrazujúcou históriu regiónu považovaného za kolísku čínskej civilizácie. Veľká mešita – aktívne náboženské centrum islamu, ktorý sem priviezli obchodníci Hodvábnej cesty. Presun nočným lôžkovým vlakom do Suzhou.

7. deň:
7. - 8. deň: Suzhou, známe jedinečnými záhradami. Najmenšia, ale najkrajšia záhrada Majstra rybárskej siete, zapísaná do zoznamu UNESCO a Záhrada Pokorného správcu, ďalšia ukážka čínskeho dizajnérskeho majstrovstva. Presun autobusom do tajomnej, tisícročnej „vodnej dediny“ Wuzhen. Vodné kanály lemované tradičnými drevenými domami, kamenné mosty a úzke uličky – toto je cesta do minulosti. Je len ťažké uveriť, že toto magické pokojné mestečko leží len pár kilometrov od najväčšieho čínskeho mesta – do Šanghaja to máme len na skok! Návšteva továrne na výrobu hodvábu.

9. deň:
9. - 10. deň:Námestie ľudu – hlavné námestie Šanghaja. Starémesto – jediné miesto so zachovalou tradičnouarchitektúrou uprostred moderného veľkomestaplného mrakodrapov. Mestské múzeum s najlepšouzbierkou čínskeho umenia. Najvyššia TV veža Ázie,známa “Perla Orientu”. Prechádzka prístavom Bund.Najznámejšia obchodná oblasť Šanghaja, ulicaNanjing. Oblasť Xintiandi plná barov a krčmičiek –tu trávia s obľubou svoje večery miestni obyvatelia.Večerná plavba po rieke Huang Pu s výhľadomna jedinečnú panorámu. Transfer na letiskosupermoderným rýchlovlakom Maglev. Návratdo Európy.


Ubytovanie:
Medzinárodné 3* - 5* hotely.

Stravovanie:
Polpenzia.


Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu s prestupom, servisné poplatky, transfer BA – letisko – BA. 8 x ubytovanie v kvalitných, medzinárodných 3 – 5* hoteloch s polpenziou: raňajky vrátane európskeho bufetového štýlu, večere v typických čínskych reštauráciách (6 – 8 chodov) vrátane 1 nealko nápoja, plus 1 x pekinská kačica a 1 x špeciálna večera so 16 chodmi. Miestna doprava klimatizovanými autobusmi a 2 x nočnými lôžkovými vlakmi (4 osoby v kupé). Superrýchlovlak Maglev na letisko v Šanghaji, večernú plavbu v Šanghaji, plavbu v kaňone Longqing. Vstupy do pamiatok a múzeí podľa programu. Miestneho sprievodcu a sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Príplatok za jednolôžkovú izbu 290 EUR, cestovné poistenie.

Povinné poplatky:
Vstupné víza do Číny 80 EUR. Prepitné 35 USD/osoba (platí sa na mieste).


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.