Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Najlepšie z Austrálie a Oceánie

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1300750
Cena od: 8 659 €
Príplatky od: 610 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

30.10.2024 20 dní First Minute 8 659 € +610 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Vydajte sa za poznaním toho najlepšieho, čo ponúka návšteva Austrálie a Nového Zélandu a užite si pohodu na belostných plážach Fidži.


Program
1 - 2: ODLET Z PRAHY (VIEDNE) & LET NA TRASE

3: PRÍLET DO CAIRNS
Prílet do Cairns, transfer do hotela, ubytovanie. Priestor na odpočinok po dlhom lete. Nocľah v Cairns alebo okolí.

4: VEĽKÝ BARIÉROVÝ ÚTES
Celodenný výlet k Veľkému bariérovému útesu - ktorý je s dĺžkou 2.000 km najväčším koralovým systémom na svete. Ide o jedinú stavbu živých organizmov na Zemi, ktorú je možné vidieť aj z Mesiaca. K plavbe patrí šnorchlovanie, pričom obed a požičanie okuliarov s plutvami je v cene. Nocľah v Cairns.

5: CAIRNS
Priestor pre odpočinok v prímorskom meste. Záujemcovia môžu podniknúť výlet do NP Daintree a Cape Tribulation, kde sa mohutné katedrály dažďových pralesov stretávajú s oceánom. V cene je plavba po rieke Daintree, prehliadka rezervácie a obed v miestnej reštaurácii.

6: CAIRNS - AYERS ROCK
Prelet do Ayers Rock. Popoludní výlet k najväčšiemu monolitu sveta Ayers Rock (Uluru). Výlet zakončíme s pohárom sektu pozorovaním masy pieskovca s výškou 348 m v symfónii meniacich sa farieb zapadajúceho slnka. Nocľah v Ayers Rock.

7: KATA TJUTA (OLGAS) - SYDNEY
Skoro ráno nás čaká nádherný pohľad na východ slnka pri 30 kamenných dómoch Kata Tjuta (Mnoho hláv) alebo tiež Olgas, ktoré sa nachádzajú neďaleko Uluru. V okolí skalných masívov žijú unikátne rastliny a živočíchy, ktoré sa dokonale prispôsobili tvrdým podmienkam púšte. Transfer na letisko, odlet do Sydney, ubytovanie, nocľah.

8: SYDNEY
Celodenná pešia prehliadka mesta, pri ktorej sa pozrieme do prístavnej štvrte Circular Quay so svetoznámou budovou opery a monumentálnym mostom Harbour Bridge. Navštívime tiež najstaršiu štvrť mesta The Rocks, vyhliadkovú vežu (fakultatívne), Hyde Park a katedrálu Svätej Márie. Nocľah v Sydney.

9: SYDNEY: FEATHERDALE PARK
Výlet do Featherdale Wildlife Park, kde uvidíte ikony austrálskej fauny - klokana, koalu, ježuru, pštrosa emu či tasmánskeho čerta. Zastávka pri olympijskom štadióne (LOH 2000). Popoludní potom možnosť návštevy Opera House, múzea výstavby Harbour Bridge, ktoré sa ukrýva v pilieri mosta, morské akvárium atď. (fakultatívne). Časť prehliadky podnikneme loďou (v cene). Nocľah v Sydney.

10: AUSTRÁLIA - NOVÝ ZÉLAND
Raňajky formou balíčku. Odlet do Christchurch, transfer do Kaikoura, ubytovanie, nocľah.

11: KAIKOURA - NELSON
Doobeda odporúčame plavbu za veľrybami a delfínmi s možnosťou pozorovania kráľovských albatrosov. Presun do Nelson v zálive Tasman Bay a prehliadka prímorského mesta, nocľah.

12: NP ABEL TASMAN
Ráno presun do Kaiteriteri, odkiaľ sa loďou a potom pešo vydáme na prehliadku podmanivých scenérií NP Abel Tasman. Po návrate zastávka pri visutom moste v Buller Gorge a nakoniec si prezrieme dramatické formácie útesov Pancake Rocks v Punakaiki. Príchod do Greymouth, nocľah.

13: FRANZ JOSEPH & FOX GLACIER
Pozdĺž pobrežia sa vydáme do Hokitika, centra nefritového rezbárstva. Cesta cez zabudnuté zlatokopecké osady Ross a Hari Hari nás privedie k pôsobivému údoliu ľadovca Franz Joseph a Fox Glacier, ktorý ústi tesne nad úrovňou hladiny mora, ale pritom k zemi padá z výšky 2.600 m. Horské údolia a husté lesy sú domovom Kivi a múdreho Kea, jediného horského papagája.

14: FOX GLACIER - QUEENSTOWN
Dopoludnia let helikoptérou nad niektorým z ľadovcov (fakultatívne). Cesta naprieč rezerváciou Mount Aspiring s kulisou Novozélandských Álp do Queenstown, srdca adrenalínových športov a vychýrených vín.

15: QUEENSTOWN
Prehliadka mesta a možnosť plavby parníkom po jazere Wakatipu či výletu lanovkou na Bob's Peak (oboje fakultatívne) s výhľadom na mesto a okolie. Cesta do Arrowtown, pripomienky búrlivej éry zlatej horúčky a k mostu Kawarau Bridge, kde začal fenomén bungee jumpingu. Ponuka aktivít je pestrá: od závesného lietania až po divokú jazdu na prúdovom člne tiesňavami Shotover River. Záujemcovia môžu podniknúť cestu k fjordu Milford Sound alebo Doubtful Sound s plavbou loďou k hrdlu Tasmanovho mora s fascinujúcou krajinou a vodopádmi (fakultatívne). Nocľah v Queenstown.

16: NOVÝ ZÉLAND - FIDŽI
Transfer na letisko, odlet na Fidži cez Auckland. Transfer do prístavu a plavba loďou na ostrov Malolo. Nocľah v Malolo Island Resort s plnou penziou (zmena ostrova a rezortu vyhradená).

17 - 18: FIDŽI - MALOLO ISLAND
Dva dni relaxácie na rozprávkovom ostrove tropickej vegetácie a belostných pláží s možnosťou športových aktivít, potápania, šnorchlovania, windsurfingu či požičania kajaku.

19: ODLET DO PRAHY (VIEDNE)
Transfer na pevninu, odlet do Prahy (Viedne). Let na trase.

20: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 10 osôb.

Zmena programu vyhradená.

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
13 x nocľah kategórie 3* s raňajkami v Austrálii a na Novom Zélande
3 x nocľah kategórie 4* s plnou penziou na Fidži
dopravu autobusom, minibusom či autom
všetky transfery dané programom zájazdu
služby sprievodcu CK počas okruhu s výnimkou Fidži
plavba k Veľkému bariérovému útesu / obed a šnorchlovacia výbava zahrnutá
popoludňajší výlet k Ayers Rock, ranný výlet k Olgas
vstup do Featherdale Wildlife Parku
plavba v rámci prehliadky Sydney
vstup a plavba do NP Abel Tasman

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 589,- EUR
fakultatívne vstupy a výlety
prepitné a stravovanie okrem raňajok
vízum do Austrálie 20,- EUR (možnosť o vízum požiadať prostrednítvom CK)
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Krajiny

Zobraziť všetky »


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.