Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Seychelským súostrovím na plachetnici

Destinácia: Seychely
Kód zájazdu: 1300640
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Exotika
Plavby

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE) NA SEYCHELY
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom a let na Seychely s prestupom.

2: MAHÉ
V skorých ranných hodinách prílet na hlavný ostrov Mahé, privítanie na letisku zástupcom partnerskej CK, transfer do zvoleného hotela, individuálne voľno na kúpanie, opaľovanie, relaxáciu, poznávanie krás ostrova.

3 - 4: MAHÉ
Raňajky, individuálne voľno na kúpanie, opaľovanie, relaxáciu, poznávanie krás ostrova. Ostrov Mahé - tento hlavný ostrov s medzinárodným letiskom, ktoré slúži aj ako odletové miesto na všetky ostatné ostrovy a koralové skupiny je najväčší. Nad hlavným mestom Victoria sa vypína najvyššie pohorie celého súostrovia (905 m n. m.), ktorého bujná tropická vegetácia je chránená národným parkom. Ďalšie 2 národné parky sú podmorské. Pobrežie ostrova je členité s mnohými nádhernými zákutiami s typickými žulovými balvanmi a nádhernými piesočnatými plážami.

5: OSTROV ROUND
Skoré raňajky, transfer do prístavu na nalodenie. Nástup na loď, privítanie kapitánom, napoludnie vyplávania z Mahé. Popoludní priplávate k ostrovu Round neďaleko ostrova Praslin, kreolská večera formou barbecue na palube lode. SEA PEARL - loď postavená na začiatku 20. storočia v Holandsku, ktorá bola po dôkladnej rekonštrukcii kúpená na konci 20. storočia. seychelskou spoločnosťou. Od tejto doby je využívaná k výletným plavbám medzi jednotlivými ostrovmi Vnútorných Seychel. Vybavenie lodí: 8 plne klimatizovaných kajút s umývadlom, klimatizovaný salón, TV, DVD prehrávač, výrobník ľadu, práčka, sušička. Horná paluba s hojdacou sieťou na opaľovanie, krytá paluba so salónom, 4 sprchy, 3 toalety, 1 sprcha na palube. Posádka: kapitán, šéfkuchár, mechanik, 2 stevardi, 1 potápačský inštruktor, 2 plavčíci.

6: OSTROV PRASLIN
Raňajky na palube lode, plavba na druhý najväčší ostrov súostrovia, Praslin, návšteva pamiatky UNESCO - prírodnej rezervácie Vallee de Mai. Tento pôvodný prales je domovinou kuriózne tvarovaných dvojorechov - coco de mer a tiež Papagája čierneho. Popoludní návrat na loď, možnosť potápania, šnorchlovania, využitie ďalších vodných športov.

7: OSTROV LA DIGUE
Raňajky na palube lode, plavba na ostrov La Digue, kde čas plynie tak pomaly... kde bicykle a volské povozy sú najbežnejšie dopravné prostriedky. Ostrov je domovom endemického lieskovca seychelského a veľmi známych žulových formácií na Anse Source d'Argent - najfotografovanejšia pláž na svete. Spoznajte ostrov na bicykli, možno sa zastavíte v centre Union, kde sa môžete zoznámiť s tradičnými spôsobmi obživy pôvodných obyvateľov - pestovanie vanilky, získavanie kopry, stavba lodí.

8: SESTERSKÉ OSTROVY
Raňajky na palube, loď pláva k ostrovom Grande a Petite Soeur (Sesterské ostrovy), kde sú skvelé možnosti pre šnorchlovanie a potápanie. Možnosť preskúmať tieto neobývané tropické ostrovy. Popoludní plavba k ďalšiemu žulovému klenotu Seychelského súostrovia - ostrovu Coco - s fantastickými možnosťami šnorchlovania medzi pestrofarebnými tropickými rybami.

9: OSTROVY BOOBY A ARIDE
Raňajky na palube, plavba k ostrovu Booby, dopoludnia čas na potápanie, šnorchlovanie a ďalšie vodné športy. Po obede plavba k ostrovu Arid ktorý je prírodnou rezerváciou s výskytom väčšieho množstva endemických druhov vtákov, domovom Gardénie Wrightovej a 400 druhov rýb žijúcich v okolitých vodách. Náučné chodníky vedú na útes s vyhliadkou odkiaľ budete mať možnosť sledovať ladný vtáčí balet.

10: OSTROV CURIEUSE
Ráno prehliadka neobývaného ostrova Curieuse s hustým mangrovovým porastom. Hlavným lákadlom je farma s chovom obrích korytnačiek v priestoroch ruín bývalej kolónie pre ľudí s leprou. Obed na ostrove formou barbecue. Popoludní čas na vodné športy, či relaxáciu na pláži.

11: OSTROV SECHE
Po raňajkách plavba späť na hlavný ostrov Mahé sa zastávkou na ostrovčeku Seche s možnosťou šnorchlovania alebo potápania, záverečná večera na pláži a odplávanie do prístavu Port Victoria k prenocovaniu.

12: VYLODENIE NA MAHÉ & ODLET
Po raňajkách vylodenie, celodenná prehliadka ostrova Mahé s obedom. V podvečer transfer na letisko k odletu s prestupom do Prahy (Viedne).

13: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámky:
Na vyžiadanie možnosť kombinácie s následným pobytom či poznávaním Réunionu, Maurícia či Madagaskaru.
Príplatok za ubytovanie v hoteli Avani Seychelles Barbarons 4* - 120,- EUR/osoba/pobyt (cena pre dieťa na vyžiadanie v CK).
Príplatok za ubytovanie v hoteli Constance Ephelia 5* - 300,- EUR/osoba/pobyt (cena pre dieťa na vyžiadanie v CK).
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu z Prahy s prestupom (možnosť odletu z Viedne, možný príplatok)
transfery letisko - hotel - prístav - letisko
3 x nocľah s polpenziou v hoteli na hlavnom ostrove Mahé
7 x nocľah na lodi vo dvojlôžkovej kajute s plnou penziou (raňajky, obed, večera)
zapožičanie kajaku, vybavenie pre šnorchlovanie a rybárčenie na lodi
transfer prístav - hotel - letisko
asistenciu partnerskej cestovnej kancelárie na Seycheloch

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 469,- EUR
ekologický poplatok 190,- EUR / osoba splatný v hotovosti na lodi (zahŕňa prístavné poplatky, vstupy na ostrovy a prírodné rezervácie, prehliadku parku Vallee de Mai)
nápoje
vstup do L´Union Estate na La Digue
zapožičanie bicykla na ostrove La Digue
fakultatívne výlety
ďalšie predĺženie
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.