Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Naprieč Južnou Amerikou (Ekvádor, Peru, Bolívia, Argentína, Uruguaj)

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1300617
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE) DO QUITO
Odbavenie 2 hodiny pred odletom, odlet do Quito. Prílet a transfer do hotelu. Ubytovanie, nocľah.

2: HMLISTÝ PRALES MINDO
Celodenný výlet do prírodnej rezervácie v oblasti Mindo. Prechádzka hmlistým pralesom bohatého na pestrofarebné druhy orchideí, motýľov a vtákov, okrem iného až 8 druhov kolibríkov. Návšteva kakaovej plantáže s ukážkou celého procesu spracovania kakaa až po čokoládu. Popoludní návrat do Quito.

3: QUITO
Quito - prehliadka historického centra (námestie Plaza de la Independencia s prezidentským a arcibiskupským palácom, katedrála s hrobkou ekvádorského hrdinu generála Sucre, koloniálne skvosty - kláštor San Francisco a kostol La Compania, v interiéroch ktorých bolo použité neskutočné množstvo zlata. Potom návšteva vrchu Panecillo, odkiaľ je krásny pohľad na celé mesto a okolité snehom pokryté vulkány. Potom sa vydáme k pamätníku Mitad del Mundo, ktoré ponúka veľmi zaujímavé etnografické múzeum alebo Intinan zase dôkazy o tom, že sme skutočne na rovníku.

4: COTOPAXI
Prejazd po „Avenide de los Volcanos“, z ktorej býva vidieť okrem iného jedna z najvyšších sopiek sveta Cotopaxi (5.897 m). Výlet k lagúne zatopeného krátera Quilotoa (3.800 m), pešia prechádzka pozdĺž hrany krátera, zdatnejší môžu prípadne zostúpiť až k lagúne. Cestou budeme pozorovať prekrásnu horskú krajinu s políčkami a v dedinách sa zase stretneme s miestnymi Indiánmi, ktorí nám dajú pozrieť do života pod fajčiacimi vulkánmi. Táto oblasť je známa po celom Ekvádore pre svoje pestrofarebné maľby na ovčej koži.

5: QUITO - LIMA - CUSCO
Ráno individuálne voľno, odlet z Quito cez Limu (hlavné mesto Peru) do Cusco. Transfer do hotela, prípadne ešte prechádzka historickým centrom mesta.

6: CUSCO
Cusco, celodenný pobyt v bývalom hlavnom meste ríše Inkov, dnes najkrajšom meste Peru. Obdivovať tu budeme najmä bohato zdobené koloniálne domy a kostoly s kamennými stenami okolo námestia Plaza de Armas, komplex Koricancha – kedysi pokrytý ťažkými plátmi zlata, spletité uličky a trhoviská. Popoludní navštívime ešte mohutnú pevnosť Sacsayhuaman, odkiaľ je krásny pohľad na celé mesto.

7: OLLANTAYTAMBO - MARAS - CHINCHERO
Ráno presun do Posvätného údolia Inkov. Vysoko nad riekou Urubamba pod majestátnymi Andami sa rozkladá nedokončený chrámový komplex Ollantaytambo. Ďalej navštívime soľné bane v Maras a tiež indiánsku dedinku Chinchero známu úrodnými políčkami zemiakov a pestrofarebným trhom. Navečer presun vlakom do Machu Picchu Pueblo (predtým Aguas Calientes).

8: MACHU PICCHU
Machu Picchu, najznámejšie archeologické miesto Južnej Ameriky, nezabudnuteľné pohľady na obrovské rozvaliny tohto záhadného mesta Inkov. Za sprievodu miestneho sprievodcu sa dozvieme viac o tomto po stáročia v džungli ukrytom sídle. Návrat autobusom do Machu Picchu Pueblo, popoludní následne vlakom pozdĺž rieky Urubamba do Ollantaytambo a ďalej späť do Cusco.

9: CUSCO - PUNO
Prejazd do Puno k jazeru Titicaca, z časti pozdĺž rieky Vilcanota medzi dvoma Kordillerami, cez priesmyk La Raya (4318 m) až na náhornú planinu Altiplano. Cestou prehliadka zvyškov inkského chrámu a centrálnych sýpok v Raqchi a indiánskej dedinky Andahuaylillas, kde navštívime krásne maľovaný kostolíček zo 17.storočia (Sixtínska kaplnka Ameriky).

10: TITICACA
Celodenný pobyt na jazere Titicaca, ráno plavba loďou za indiánmi kmeňa Aymara na plávajúce ostrovy Uros vytvorené z tŕstia zvaného totora. Možnosť plavby na rákosovom člne. Potom pokračovanie v plavbe na pevný ostrov Taquile, kde žije komunita Kečua, ktorá si stále drží svoje tradície. Ich tkané predmety patria medzi najkrajšie a najkvalitnejšie na svete a pre ich zachovanie bol ostrov zapísaný na zoznam UNESCO. Prechádzka po ostrove s nádhernými výhľadmi na zasnežené Kráľovské Kordillery na bolivíjskej strane jazera. Návrat do Puno.

11: PUNO - LA PAZ
Ráno prejazd do horného La Paz (El Alto) v Bolívii, odkiaľ zídeme modernou lanovkou do historickej časti mesta, kde budeme ubytovaní. Prehliadka mesta založeného v kotline pod majestátnou horou Illimani (6.439 m), námestie Murillo s prezidentským palácom a metropolitnou katedrálou, kostol San Francisco, ulička Jaen s múzeami a čarodejnícky trh, nákup suvenírov. Popoludní fakultatívne výlet do Valle de la Luna (Mesačné údolie) s úžasnými skalnými vežami a útvarmi vytvarovaných eróziou.

12: LA PAZ - BUENOS AIRES
Ráno prelet z La Paz do hlavného mesta Argentíny - Buenos Aires. Transfer na hotel. Popoludní prehliadka centra mesta (140 metrov široká Avenida 9 de Julio s Obeliskom postaveným k 400. výročiu založenia mesta, Colón - najslávnejšia budova opery Južnej Ameriky, námestie Plaza de Mayo s vládnou budovou Casa Rosada a metropolitnou katedrálou a nakoniec moderný prístav Madero reštauráciami. Večer fakultatívne predstavenie tanga.

13: BUENOS AIRES - COLONIA DEL SACRAMENTO - MONTEVIDEO
Trajekt cez zátoku rieky La Plata do uruguajského mesta Colonia del Sacramento - prekrásne koloniálne mestečko založené v roku 1680 (na zozname UNESCO), dlhé roky sa o neho bili Španieli a Portugalci. Dnes je tu vidieť úzke dláždené uličky, veľa koloniálnych hradieb a pevností. Transfer do Montevideo. Nocľah v Montevideo.

14: MONTEVIDEO - COLONIA DEL SACRAMENTO - BUENOS AIRES
Montevideo, dopoludnia prehliadka hlavného mesta Uruguaja. Staré centrum je plné koloniálnych budov, pôvabných zákutí, útulných kaviarní a reštaurácií, ktoré sa snúbia s modernou architektúrou bánk, umeleckých galérií a správnych úradov. Okrem iného uvidíte Palacio Legislativo, Metropolitnú katedrálu, Svetové obchodné centrum tvorené z troch veží, divadlo Solís, ktoré je najstarším uruguajským divadlom z roku 1856. Ďalej prejdete cez Plaza de Independencia, zastavíte sa pri Palacio Salvo pôvodne slúžiace ako hotel. V meste je aj niekoľko nádherných parkov, ktoré tvoria oázu pokoja v inak rušnej metropole. Transfer z hotela do prístavu a následne plavba loďou späť do Argentíny. Nocľah v Buenos Aires.

15: PAMPA
Celodenný výlet do pampy, počas pobytu na vidieckom ranči (estancia) spoznáme život aký viedli a ešte stále vedú tunajší gaučovia. Okrem toho uvidíme tradičné tance, ukážkovú jazdu na koni a ochutnáme miestnu špecialitu pečené hovädzie asado, piroh plnený zeleninou či mäsom empanada a samozrejme kvalitné argentínske víno (všetko v cene). Večer návrat do Buenos Aires.

16: BUENOS AIRES - PRAHA (VIEDEŇ)
Buenos Aires, dopoludnia odpočinok, individuálne voľno, Potom návšteva ďalších častí mesta: San Telmo - tradičná štvrť, kde sa tancuje tango, La Boca - pestrofarebná štvrť umelcov, predtým imigrantov, ulička Caminito a nakoniec exkluzívna štvrť La Recoleta so známym cintorínom a zelenajúci oáza pokoja plná parkov a záhrad – Palermo. Potom transfer na letisko a večer odlet do Prahy (Viedne).

17: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 16 osôb.

Zmena programu vyhradená.
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

*Vstupy v rámci programu zájazdu, ktoré sú už v cene:
kostol La Compania v Quito, pamätník Mitad del Mundo s etnografickým múzeom, múzeum Intinan, prírodná rezervácia a motýlia farma v Mindo, lagúna Quilotoa, v Cusco katedrála aj chrám Koricancha, incké pamiatky Sacsayhuaman, Ollantaytambo kostol v Andahuaylillas, ostrovy Uros a Taquile.
Odporúčaná čiastka vreckového na stravu cca 400-600 USD

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
miestne prelety a ich letiskové poplatky
15 x nocľah 3* a 4* hoteloch s raňajkami
1 x obed
všetky transfery počas okruhu (vlakom do Machu Picchu Pueblo a späť, loďou na ostrovy Taquile a Uros, lanovkou na El Alto v La Paze, trajektom z Buenos Aires do Colonia del Sacramento a späť)
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby sprievodcu CK

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 589,- EUR
fakultatívne výlety a vstupy
prepitné
cestvoné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Fakultatívne príplatky:
?La Paz - výlet vrátane vstupu do Mesačného údolia: cca 20 USD
Buenos Aires - predstavenie argentínskeho tanga: cca 75 USD, s večerou cca 100 USD

Krajiny

Zobraziť všetky »


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.