Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Lisabon a Porto

Portugalsko 2 Portugalsko 3 Portugalsko 1 Portugalsko 4
Destinácia: Portugalsko
Kód zájazdu: 1326161
Cena od: 699 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Gastro

Výber termínu

29.05.2024 4 dni First Minute 699 € +0 € odlet: Viedeň letecká
18.09.2024 4 dni First Minute 699 € +0 € odlet: Viedeň letecká
16.10.2024 4 dni First Minute 699 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Súhrn zájazdu:
Historické Porto alebo modernejší Lisabon? Neviete si vybrať ktoré z týchto portugalských miest navštíviť? Tak prečo ich nenavštíviť oba a to počas jedného zájazdu? Ponúkame Vám výborný program pre spoznanie oboch týchto úžasných miest v Portugalsku, ktoré určite stoja za návštevu! Portugalsko je naozaj jedinečné, a očarí každého. Jeho územie má nevyčísliteľné bohatstvo v podobe kozmopolitných miest, fantastických historických centier, kaviarní, palácov a katedrál. Užívať si zaslúženú dovolenku v zákutiach s takým zvláštnym šarmom je skutočný zázrak. A nezabudnite, že s organizovaným programom, ktorý sme pre vás pripravili, budete môcť ochutnať aj jeho výbornú kuchyňu a vypočuť si živú hudbu fado.

Program zájazdu:
1. Deň:

Odlet z Viedne v ranných / doobedných hodinách. Po viac ako 3 hodinovom lete pristávame v druhom najväčšom meste Portugalska - Porte a môžeme začať spoznávať toto krásne a zaujímavé mesto. Obujeme si pohodlnú obuv, keďže mesto je postavené na kopci a prvá ochutnávka mesta môže začať. Panoramatická prehliadka Porta, fascinujúceho a rušného mesta, ktoré sa v posledných rokoch stalo jednou z najobľúbenejších turistických destinácií v Európe. Má dlhú históriu, širokú škálu turistických atrakcií, rušný nočný život a obchod, ktorý spája tradíciu s novými trendmi. Ideme navštíviť jeho štvrte, začneme v hornej časti, navštívime: Seo Catedral, kde sa dozvieme o pôvode mesta a naskytne sa nám nevšedný výhľad na mesto. Ďalej budeme pokračovať na vežu Clérigos a železničnú stanicu San Bento - vynikajúci príklad typickej dlaždicovej výzdoby, ktorá je reprezentatívna pre Portugalsko, ale predovšetkým pre Porto. Určite nevynecháme ani histrické kníhkupectvo Lello, ktoré je ako z rozprávky a je funkčné od roku 1906. Hovorí sa, že počas rokov, keď žila v meste spisovateľka Harryho Pottera bola inšpirovaná kníhkupectvom Lello, aby vytvorila Rokfortské schody. Voľný program a ubytovanie v hoteli.  


2. Deň:

Raňajky. Pokračovanie v prehliadke mesta, uvidíme krásne výhľady mesta. Na obed ochutnáme tradičné jedlo mesta Porto Francesinha, a určite neostaneme hladní. Na brehu rieky Douro nájdeme najstaršiu štvrť hlavného mesta Ribeira. Labyrint dláždených ulíc, domy s farebnými fasádami s výhľadom na rieku sú ďalším symbolom mesta spolu s Mostom Luisa I., majstrovským dielom z devätnásteho storočia postaveným zo železa, ktoré spája Porto so štvrťou Gaia (štvrť vinárstiev). Záujemcovia si môžu spraviť okružnú plavbu po 6 mostoch, ktoré sa na rieke nachádzajú a spraviť si nezabudnuteľné fotky. Nie nadarmo je to jedna z najpopulárnejších atrakcií mesta. Železným mostom sa vyberieme do štvrti Gaia. Vychutnáme si krásne výhľady z druhej strany rieky so západom slnka. A keďže sa nachádzame vo vinárskej štvrti určite nevynecháme ochutnávku vína. Dozvieme sa o procese výroby portského vína a navštívime jedno vinárstvo. Pre záujemcov večera na jednom z najtypickejších miest v meste v štvrti Gaia, počas jedla si užijeme tradičnú fado show. Po predstavení a večeri návrat do hotela. Ubytovanie.  


3. Deň:

Raňajky. Presun do Lisabonu. Prehliadka hlavného mesta. Lisabon je živé, dynamické, multikultúrne a prekvapivé mesto. A toto všetko Vám aj ukážeme. Navštívime hlavné lákadla mesta - Veža Belém, Plaza del Comercio, štvrť Chiado, Bairro Alto, Baixa, štvrť Alfama. Voľný program a nocľah.  


4. Deň:

Raňajky. Dokončíme prehliadku Lisabonu a rozlúčime sa s Portugalskom. Na vyhliadku mesta a pobrežia sa vyvezieme typickou žltou električkou, napríklad číslom 28. Pokocháme sa výhľadmi, dáme si kávičku na niektorej z terás pri muzike pouličných umelcov a ochutnáme miestny koláčik Pasteis de Belem. Navštívime hlavné námestie, nakúpime posledné suveníry a vo večerných hodinách sa presunieme na letisko. Odlet do Viedne z Lisabonu vo večerných hodinách.

Informácie o zájazde:
Cena  1 osobu zahŕňa:

- letecká doprava Viedeň  - Porto - Lisabon - Viedeň, vrátane letiskových poplatkov - 3 x ubytovanie v hoteli s vlastným sociálnym zariadením WC a sprcha na izbe - kategória min. 3* - 3 x raňajky - služby kvalitného sprievodcu  - poistenie insolventnosti CK - príručná batožina 40 x 20 x 25 cm 


V cene nie je zahrnuté:

- doprava po Portugalsku cca 80  EUR / osoba - pobytová taxa - platba na mieste cca 3 € /os./noc


Nepovinné príplatky:

- transfer Bratislava - letisko Viedeň a späť - cca 36 €/ osoba - komplexné cestovné poistenie - možnosť zabezpečiť v CK - 4,40 € / osoba /deň - príplatok za jednolôžkovú izbu 180 €/os/zájazd (povinné pri obsadení izby jednou osobou) - príručná batožina 55 x 40 x 20 cm - 10 kg - od 46 eur  - vstupy do pamiatok – odporúčané vreckové cca 35 € /osoba CK si vyhradzuje právo zmeny programu vzhľadom na aktuálne okolnosti na mieste zájazdu. V prípade záujmu môže klient absolvovať individuálny program. Sprievodca nesprevádza klientov vo vnútri pamiatok.


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.