Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Samoa - Tonga - Fidži - Vanuatu

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1300629
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odlet z Prahy/Viedne cez Seoul do Apia.

2: SAMOA / APIA
Prílet do Apia skoro ráno (v noci). Transfer do hotela, nocľah. Raňajky, voľno, popoludní poldenný okruh po metropole Samoa s návštevou múzea Roberta Louisa Stevensona a jeho hrobu, prístavu, trhu so zeleninou Maketi Fou a morskej rezervácie Palolo. Apia je preslávená ohromnou koncentráciou kostolov väčšiny protestantských denominácií a aj napriek všetkej modernizácii si udržuje tichomorský šarm. Nocľah v Apia.

3: ZÁPADNÉ UPOLU
Raňajky. Celodenný výlet po západnom pobreží Upolu s kúpaním na miestnych scénických plážach, piknikovým obedom pod palmami a návštevou horského vnútrozemia ostrova Upolu. Nocľah v Apia.

4: VÝCHODNÉ UPOLU
Odchod pozdĺž východného pobrežia. Návšteva dediniek a drevorezbárov v osade Uafato. Prejazd priesmykom Le Mafa na južné pobrežie, návšteva vodopádu Sopoaga. Obed v dedine Laloman na myse Tapaga, možnosť kúpania na miestnych plážach. Nocľah v Apia.

5: APIA – (SAVAI ’I)
Raňajky. Voľný deň v Apia, možnosť fakultatívneho leteckého výletu na druhý hlavný ostrov Samoa Savai'i, ktorý je vyhlásený nedotknutou prírodou a tradičným spôsobom života. Nocľah v Apia.

6: SAMOA / APIA – TONGA / NUKU- ’ALOFA
Raňajky. Transfer na letisko, odlet na Tongu cez medzinárodnú dátovú hranicu.

7: TONGATAPU
Prílet na Tongu (časový posun + 24 h), transfer do hotela v Nuku'alofa. Tonga patrí k jednej z najsvojráznejších krajín južného Pacifiku a je jediným kráľovstvom Tichomoria. Prehliadka ostrova Tongatapu so zastávkou pri kráľovskom paláci a mieste, kde bola chovaná korytnačka Tui Malilo, ktorú Tonžanom daroval kapitán Cook. Korytnačka zomrela vo veku asi 200 rokov iba pred 40 rokmi a je dodnes na Tonze uctievaná. Prehliadka kráľovských hrobiek langi, tzv. polynézskych pyramíd, a tajomného megalitu Ha' amon ga'a Maui, ktorý mal asi astronomickú funkciu a patrí. Večer koralové útesy pri Houmy na južnom pobreží s nepravými gejzírmi, ktoré chrlia vodu do výšky 30 m. Zastávka v dedine Kolovai s posvätnými netopiermi, ktorí obsypávajú stromy. Nocľah v Nuku'alofe.

8: TONGATAPU – HA’APAI
Raňajky. Odlet do súostrovia Ha'apai, transfer na malebný ostrovček Foa, ubytovanie v plážovom hoteli. Pobyt na pláži. Nocľah a večera na Foa.

9: FOA
Raňajky. Voľný deň na jednej z najkrajších pláží Tongy, možnosť šnorchlovania a výletu na blízky koralový ostrovček, ktorý je prírodnou rezerváciou. Večera a nocľah na Foa.

10: FOA – NUKU’ALOFA – FIDŽI
Raňajky. Odlet do Nuku'alofy, odtiaľ pokračovanie do Nadi na Fidži. Transfer do hotela na pláži pri Nadi. Nocľah.

11: MAMANUCA-I-RA – YASAWA
Raňajky. Odchod do prístavu, odplávanie do malebného súostrovia Mamanuca-i-ra a súostrovia Yasawa. Obed a večera na ostrove Waya, pobyt na pláži, nocľah.

12: WAYA
Plná penzia. Poldenný výlet po plážach s možnosťou požičania morských kajakov, podvečerná prechádzka džungľou. Nocľah.

13: WAYA– NADI
Raňajky. Popoludní lodný transfer späť do hotela pri Nadi. Nocľah.

14: NADI – SUVA
Raňajky. Celodenný výlet pozdĺž pobrežia do hlavného mesta Fidži Suvy s návštevou múzea so zvyškami zo vzbúreneckej lode Bounty a obedom na nábreží a prehliadkou centra mesta. Suva je neuveriteľnou zmesou národov, rás a náboženstiev, mestu dominuje viktoriánska promenáda s dominantou Starej radnice. Návrat do Nadi, nocľah.

15: FIDŽI / VITI LEVU – VANUATU / EFATE
Raňajky. Transfer na letisko, odlet do Port Villa na ostrove Efate. Prehliadka ospalého koloniálneho hlavného mesta Vanuatu, ktoré je pôvabnou zmesou anglických a francúzskych koloniálnych víl, s malajskými, čínskymi i miestnymi prvkami. Prehliadka kultúrneho strediska so zaujímavou zbierkou melanézskych artefaktov, vrátane šípov z ľudských kostí. Transfer do hotela, pobyt na pláži, nocľah.

16: EFATE – TANNA
Odchod na letisko, odlet na ostrov Tanna, zoznámenie sa so zaujímavými náboženskými obradmi, tzv. kargo kulty, ktoré vznikli počas obdobia II. svetovej vojny. Podvečerný výlet k najaktívnejšej sopke Melanézie Yasur, ktorá dňom i nocou chrlí lávu. Yasur čnie do výšky 360 metrov nad okolité lávové polia. Sopečná láva je tu veľmi väzká a vytvára veľkolepé a predvídateľné ohňotrysky, a to najmä za súmraku. Nocľah na Tanna.

17: TANNA - EFATE
Transfer, odlet do Port Villy, transfer do hotela, pobyt na pláži. Nocľah na Efate.

18: PORT VILA – NADI – SEOUL – PRAHA
Raňajky. Odchod na letisko, odlet do Prahy/Viedne. (Možnosť predĺženia pobytu na Novom Zélande).

19: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 12 osôb.
Zmena programu vyhradená.
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha – Seoul – Nadi – Apia – Nadi – Nuku‘alofa – Ha’apai – Nuku’alofa – Nadi – Port Vila – Tanna – Port Vila – Nadi – Seoul – Praha (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie)
17 x nocľah v hoteloch 3* (na Waye a Tanne v štýlových bungalovoch) s raňajkami
program, transfery a stravovanie podľa itinerára
miestneho sprievodcu
českého sprievodcu (min 12 osôb)

Cena nezahrnuje:
letiskové poplatky - viď cenník
vízum do Kráľovstva Tonga 60,- EUR (VYBAVENIE TONGSKÉHO VÍZA TRVÁ DVA MESIACE)
fakultatívne výlety
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Krajiny

Zobraziť všetky »


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.