Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Island

, Letecký poznávací zájazd, Island, alka bielobradá , Letecký poznávací zájazd, Island, alka bielobradá , Letecký poznávací zájazd, Island, Modrá lagúna , Letecký poznávací zájazd, Island, Diamantová pláž , Letecký poznávací zájazd, Island, Eldhraun , Letecký poznávací zájazd, Island, Geysir , Letecký poznávací zájazd, Island, Jökulsárlón , Letecký poznávací zájazd, Island, Kerid , Letecký poznávací zájazd, Island, Kerid , Letecký poznávací zájazd, Island, Kerid , Letecký poznávací zájazd, Island, Reykjavík , Letecký poznávací zájazd, Island, Reykjavík , Letecký poznávací zájazd, Island, Reynisfjara , Letecký poznávací zájazd, Island, Reynisfjara , Letecký poznávací zájazd, Island, Secret lagoon , Letecký poznávací zájazd, Island, Seljalandsfoss , Letecký poznávací zájazd, Island, Seljalandsfoss , Letecký poznávací zájazd, Island, Skógafoss , Letecký poznávací zájazd, Island, Skógafoss , Letecký poznávací zájazd, Island, Skógafoss , Letecký poznávací zájazd, Island, mapa , Letecký poznávací zájazd, Island, leták
Destinácia: Island
Kód zájazdu: 1266088
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Nezabudnuteľný zážitok ponúka najsevernejšia európska krajina. Island je ostrovom gejzírov, polárnej žiary, vodopádov a zaujímavých živočíchov. S nami zažijete toto všetko a ešte viac. Prejdeme s vami cez národný park Thingvellir, ukážeme vám miesta, kde sa natáčal najúspešnejší seriál posledného desaťročia - Hry o tróny, môžete sa okúpať v Modrej lagúne, či vidieť lávové polia, obrovské ľadovcové kryhy a dokonca navštívite aj miesto, kde sa oficiálne ukončila Studená vojna.


Ubytovanie: 4x v hoteli

Stravovanie: 4x raňajky

 

Keflavík - NP Thingvellir - Srokkur (Geysir) - Gullfoss - Keri- - (Secret Lagoon) - Seljalandsfoss - Gljúfrafoss - Skógafoss - Dyrhoaley - Reynisfjara - Mýrdalssandur - Eldhraun - Jökulsárlón - Diamantová pláž - Reykjavík - Gunnhver



Doprava:
letecká

Program:

1. deň – prílet do Keflavíku. Prvá zastávka v národnom parku Thingvellir. Na tomto historickom mieste sa nachádzal prvý parlament na svete a pomyselne sa tu stretáva Európa s Amerikou. Úchvatná prechádzka v priekope medzi tektonickými doskami, kde sa nakrúcal aj seriál Hra o tróny. Presun k činnému gejzíru Srokkur, ktorý sa nachádza v blízkosti najstaršieho, dnes oddychujúceho Gejzíru, od ktorého je odvodený aj samotný názov týchto prírodných „chrličov“ vody. Pokračovanie k ohromujúcemu zlatému vodopádu Gullfoss, nad ktorým sa často tvorí podmaňujúca dúha. Posledná zastávka dňa pri kráteri Keri-, na dne ktorého sa nachádza krásne jazero meniace farby podľa počasia. Fakultatívne kúpanie v najstaršom kúpalisku na Islande – Secret Lagoon. Ubytovanie a nocľah.

2. deň – raňajky, celodenné poznávanie južnej časti Islandu začína pri 60 m vysokom vodopáde Seljalandsfoss na rieke Seljalandsá. Možnosť prehliadnuť si vodopád aj zo „zadnej strany“. Pokračovanie k vodopádu Gljúfrafoss a ďalej k vodopádu Skógafoss, ku ktorého čaru prispieva obrovské množstvo vody vytvárajúce mohutné hrmenie a dúhovú hmlu. Presun k vyhliadke Dyrhólaey, odkiaľ je možnosť sledovať ikonické vtáky Islandu - alky bielobradé. Pokračovanie na pláž Reynisfjara, ktorá je známa čiernymi kamienkami a čadičovými výstupkami, ktoré vytvárajú schodovité pyramídy nazývané Gardar. Ubytovanie a nocľah.

3. deň – raňajky, pokračovanie po piesočnatých poliach južného pobrežia, ktoré boli tvorené záplavami a pochádzajú zo subľadovcových vulkanických erupcií počas stáročí. Prechod cez veľké pieskové pláne Mýrdalssandur a tiež cez lávové pole Eldhraun. Prechádzka dva milióny rokov starým kaňonom Fjadragljúfur, ktorý vznikol počas doby ľadovej. Zastávka v ľadovcovej lagúne Jökulsárlón, s možnosťou obdivovať nielen ľadovce, ale so šťastím aj tulene. Presun k Diamantovej pláži, kde počas prílivu ostávajú na brehu kusy ľadovcov. Fakultatívne plavba loďou. Ubytovanie a nocľah.

4. deň – raňajky, návšteva hlavného mesta Reykjavík, ktoré je najsevernejším hlavným mestom na svete. Možnosť vyhliadky na mesto z veže vodárne Perlan. Pokračovanie k vile Hofdi, kde v roku 1986 Michail Gorbačov s Ronaldom Reganom ukončili studenú vojnu. Návšteva koncertnej haly Harpa a možnosť pochutnať si na hot-dogu v rovnakom stánku ako kedysi Bill Clinton. Prechádzka po moste cez jazero v centre mesta k radnici, návšteva kostola Hallgrimskirkja. Návšteva polostrova Reykjanes s geotermálnou oblasťou Gunnuhver s bublajúcimi jazierkami, v ktorých sa ukrýva čarodejnica Gudrun. Návšteva najpopulárnejšej atrakcie Islandu - Modrej lagúny, fakultatívne kúpanie.

5. deň – raňajky, odlet.


V cene je zahrnuté:
4x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, letecká doprava Viedeň - Keflavík - Viedeň, transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, autokarová doprava počas okruhu, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 245 EUR/os., palivový a emisný príplatok 25 EUR/os., pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./ noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 4,70 EUR/os./deň, kúpanie v Modrej lagúne 90 EUR/os. (nutné objednať vopred), orientačná ceny ostatných vstupov 10800 ISK/80 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 255 EUR/4 noci. Upozornenie: ceny vopred objednaných vstupov sa môžu meniť. CK Turancar si vyhradzuje právo na ich doúčtovanie.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Modrá lagúna | NP Thingvellir | Diamantová pláž | Reykjavík 


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?