Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Okruh Islandom

Destinácia: Island
Kód zájazdu: 1183491
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zažite neopakovateľnú atmosféru nádherného ostrova v Atlantickom oceáne s prvkami severskej klímy, ktorý je jedinečným skvostom Európy. Krajina plná hučiacich vodopádov, čiernej lávy, spiacich sopiek, rozľahlých ľadovcov a pokrytá zeleným machom v ktorej prežijete neopakovateľné zážitky. Tento jedinečný zájazd Vás zoberie okolo celého Islandu za 8dní.

PROGRAM:
1.Deň ODLET Z VIEDNE, POLOOSTROV REYKJANES                                                            
Odlet do Reykjaviku priamym letom, nasledne po prilete:  výlet na poloostrov REYKJANES, ktorý je zapísaný aj do svetového dedičstva UNESCO a uvidíte nádherné vulkanické fumaroly a solfatary pri meste Krysuvik, následne presun na oddych do najnavštevovanejšieho miesta Islandu - termálnych kúpeľov BLUE LAGOON spojené s nezabudnuteľným kúpaním sa v termálnej vode bohatej na minerály. Následne presun do jedného z najpokojnejších miest Európy – Islandského Reyjkjaviku.

2.deň ISLANDSKÝ “GOLDEN CIRCLE““                                                                                    
Dnes sa vydáme po najnavštevovanejšej trase Islandu Golden circle – zlatého okruhu“, ktorý nás povedie do Národného parku THINGVELLIR zapísaného do svetového dedičstva UNESCO a kde bol v roku 930 založený prvý demokratický parlament sveta, ďalej uvidíte asi najkrajší vodopád Islandu -  GULLFOSS, slávny GEYSIR, ktorý dal meno všetkým gejzírom, jeho mladšíeho brata STROKKUR. Ubytovanie okolie Hella.

3.deň JUŽNÉ POBREŽIE – VODOPÁDY A ĽADOVCOVÁ LAGÚNA JÖKULSÁRLÓN 
Tentokrát zamierime na južné pobrežie Islandu až na dohľad svetoznámej sopky HEKLA a pozrieme sa na dva fantastické vodopády SELJALANDSFOSS, poza ktorý sa budete môcť aj prejsť a SKOGAFOSS. Pôjdeme popri sopke Eyjafjallajokull, ktorá vybuchla v r. 2010, pokračujeme k najjužnejšiemu mysu Islandu DYRHOLAEY obklopenom nádhernými čiernymi plážami a skalnými útesmi odkiaľ je úchvatný pohľad na Atlantik. Cez národný park Skaftafell sa presunieme až ku jazeru Jokulsarlon, kde sa natáčal známy film Jamesa Bonda „ Die Another day“ a na vlastné oči budete mať možnosť vidieť najväčší európsky ľadovec Vatnajökull,, ktorý sa vlieva do jazera a vytvára malé ľadové kryhy. Na tomto mieste budete mať možnosť aj fakultatívneho výletu loďou pomedzi ľadovce a troškou štastia budete vidieť aj tulene na ľadových kryhách. Deň zakončíme na diamantovej pláži.

4.deň JÖKULSÁRLÓN A MALEBNÉ DEDINKY HOFN A EGILSSTADIR                             
V tento deň sa presunieme do oblasti východných fjordov cez malebné rybárske dedinky Hofn a Djupivogur až do mestečka Egilsstadir, ktoré leží pri jazere Larfljot s bájnou islandskou príšerou Larfjotsormur.

5.deň DIAMANTOVÝ OKRUH  - DETIFOSS, SKOGAFOSS, MÝVATN, AKUREYRI                   
Opúšťame východnú časť ostrova a mierime k slávnemu vodopádu DETIFOSS, ktorý je druhý najmohutnejší vodopád Európy a najmohutnejší vodopád ostrova. Pokračujeme ďalej okolo jazera MYVATN a zastavíme sa pri lávovom poli sopky Krafla v oblasti LEIRHJUKUR, lávovým labyrintom DIMMUBORGIR, v ktorých žijú islandskí trolovia pod sopkou HVERFELL. Pokračujeme k jednému z najkrajších vodopádov GODAFOSS a noc strávime na severe v meste Akureyri.

6.deň ZÁPADNÉ POBREŽIE – POLOSTROV SNAEFELLNESS                                                        
Opúšťame ďaleký sever a po ceste číslo 1 pokračujeme na západ popri malebnému horskému masívu HRAUNDRANGI a okolo západným fjordom prichádzame až na bájny polostrov SNAEFELLNESS a zastavíme sa v malebnom mestečku Stykkisholmur s výhľadmi na okolie a náš deň zakončíme pri najfotografovanejšom vodopáde Islandu Kirkjufell.  

7.deň ÚTESY ARNASTAPI, BUDIR A REYKJAVIK                                                                     
Pokračujeme po ceste okolo slávneho ľadovca SNAEFELLSJOKULL, prejdeme sa po slávnej čiernej pláži a zastavíme sa na vtáčích útesoch ARNARSTAPI a uvidíme aj malebný drevený kostolík BUDIR. Popoludní sa presunieme do hlavného mesta ISLANDU – REYKJAVIKU, ktorého panoráme dominuje HALLGRIMOV KOSTOL – deň zavŕšime krátkou prehliadkou mesta.

8.deň REYKJAVIK, MODRÁ LAGŃA A ODLET                                                                         
Po raňajkách si užívajte voľný program na nákupoch suvenýrom,  prípadne budete mať ešte možnosť sa vydať na plavbu za veľrybami a následne a následne sa presunieme do najnavštevovanejšieho miesta Islandu - termálnych kúpeľov BLUE LAGOON spojené s nezabudnuteľným kúpaním sa v termálnej vode bohatej na minerály. Popoludňajší odlet do Viedne. Prílet o cca 22.00hod.  

PREFEROVANÉ HOTELY:
Reykjavik – Center Hotels plaza 3*
Hella – Stracta hotel 4*
Hofn – Milk factory 3*
Egilsstadir - Hotel Edda 3*
Akureyri – Hotel Kea by Keahotels 4*
Kirkjufell – hotel Kirkjufell hotel 3*
Reykjavik – Center Hotels plaza 3*

CENA ZAHŔŇA:                         

medzinárodnú letenku priamym letom z Viedne do Reykjaviku a späť vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov,
7x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami v 3*  a 4*hoteloch
slovenský sprievodca počas celého zájazdu
poistenie insolventnosti  

PRÍPLATKY:                                

jednolôžková izba – 890€
poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň
vstup do kúpeľov Blue lagoon – od 70€/osoba
4* hotely – na vyžiadanie
10kg batožina – 60€


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,24 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,75 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.