Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Kaštieľ Betliar a Jasovská jaskyňa

Destinácia: Slovensko, Košický kraj
Kód zájazdu: 1125237
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

1-dňový poznávací zájazd po krásach a pamiatkach Slovenského krasu. Prezriete si Kaštieľ Betliar a jeho unikátny park, Mauzóleum Andrássyovcov a poprechádzate sa chodbami Jasovskej jaskyne.

Program:
Odchod v ranných hodinách smerom na Prešov – Košice. Príchod do Betliara o 10:00 hod.. Počas cca 1-hodinovej prehliadky si prezriete luxusné sídlo členov rodu Andrássy, ktorí sa považujú za najvýznamnejších aristokratov v Európe v 19. storočí. Kaštieľ v Betliari je jediným kaštieľom na Slovensku, ktorý sa po roku 1945 zachoval so svojim pôvodným zariadením a zbierkami. Sídlo bolo postavené pre účely reprezentácie svojich majiteľov. Okrem rodiny Andrásyy tu bývala aj spoločenská elita, zúčastňujúca sa na chýrnych betliarskych poľovačkách na medvede, vysokú zver, vlky či diviaky v betliarskych revíroch a v okolitých lesoch. Kaštieľ obklopuje nádherný historický park, kde okrem vzácnych druhov drevín nájdeme unikátny vodný systém, ktorý odvádza vodu z Betliarskeho potoka do troch jazier, troch fontán a tzv. Veľkého vodopádu, najväčšieho svojho druhu na Slovensku. Od roku 1978 je zaradený do zoznamu umelecky a kultúrne hodnotných parkov sveta, ktoré eviduje UNESCO.
Po prehliadke sa presunieme do Krásnohorského Podhradia, kde sa nachádza Mauzóleum, ktoré je miestom posledného odpočinku grófa Dionýza Andrássyho a jeho manželky Františky Hablawetz. Je unikátnym dielom a od svojho dokončenia je považované na vzácnu pamiatku 20. storočia. Bolo postavené za rekordný čas  - jeden rok. Na výstavbu bol použitý biely vápenec zo Sóskútu a interiéry boli vyzdobené mramorom z celého sveta. 
Poobedie už bude patriť prírodným krásam Slovenského krasu. Môžete sa tešiť na 45-minútovú prehliadku Jasovskej jaskyne, ktorá patrí k prvým sprístupneným jaskyniam na Slovensku, je najvýznamnejším zimoviskom netopierov (19 druhov z 24 žijúcich v SR). O tom, že ju poznali už v historických dobách svedčí bratrícky nápis z roku 1452. Prehliadkový okruh má 720 m a teplota vzduchu sa pohybuje okolo 9°C, takže jaskyňa poskytne príjemne schladenie v letných horúčavách.
O 16:00 odchod späť domov.


Zmena programu a trasy vyhradená.

V cene:

doprava, sprievodca CK

Vstupy (orientačné):

Kaštieľ Betliar – 8 €/dosp., 5 €/deti nad 6r., študenti do 26r., nad 65r., zdarma/deti do 6r., ZŤP, 2 €/foto-video;

Mauzóleum Andrássyovcov – 3 €/dosp., 1,5 €/deti nad 6r., študenti do 26r., nad 65r., zdarma/deti do 6r., ZŤP, 2 €/foto-video;

Jasovská jaskyňa – 6 €/dosp., 3 €/6-5r. dieťa, ZŤP nad 15r., 5 €/študenti (vysokoškol. s ISIC), nad 60r., 7 €/foto-video

NÁSTUP PO TRASE: BJ-PO-KE                                


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,53 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?