Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Česko - Saské Švajčiarsko

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1083262
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

PROGRAM:
1.deň:

odchod zo Žiliny v ranných hodinách, možnosť nástupu po Trenčín. Dopoludnia prehliadka nádherne zrekonštruovaného zámku Zruč nad Sázavou, opradeného mnohými tajomstvami tak, ako aj krásny park a celé mesto. Jeho história súvisí so založením Sázavského kláštora v r. 1032. Pseudogotický štýl stavby dodáva zámku dojem starobylosti. Unikátom je kaplnka s obrazom J. Nepomuckého. Zo zámockej veže je nádherný výhľad na staré mesto a šíre okolie. Súčasťou je Múzeum obuvníctva a bábik.
Pokračovanie do Dečína, prehliadka zámku, ktorý sa majestátne týči nad riekou Labe a je najlepšie zachovanou stavbou v štýle saskej renesancie. Exteriéry zámku sú veľkolepé, interiéry ponúkajú prehliadku reprezentačných salónov a prekrásny výhľad na okolie. Milovníci architektúry ocenia krásu barokovej koniarne, Ružovej záhrady, či kostola Povýšenia sv. Kríža. Možnosť návštevy židovskej štvrte a romantickej vyhliadky na Pastierskej stene, ubytovanie.

2.deň:

raňajky, celodenný výlet do unikátneho Českého Švajčiarska, cesta najromantickejšou časťou z Hřenska cez Tri pramene na monumentálnu Pravčickú bránu, symbol a perlu  tejto výnimočnej oblasti, najobdivovanejší skalný útvar a zároveň najväčšia prírodná skalná brána v Európe s nádherným výhľadom. Jej súčasťou je zámoček Orlie hniezdo so štýlovou reštauráciou. Obdivuhodné unikátne skalné útvary, malebné tiesňavy, skalné veže..., možnosť prechádzky náučným chodníkom, Divoká a Edmunova tiesňava, plavba loďkou popod masívmi skál siahajúcimi do výšky až 150 m, pričom vás prievozník oboznámi s históriou a jednotlivými skalnými útvarmi. Návrat na hotel.

3.deň:

raňajky, výlet do oblasti Saského Švajčiarska – vyhliadková terasa Bastei vysoko nad kaňonom Labe, odkiaľ sú veľkolepé výhľady na okolitú krajinu pieskovcových skalných veží. Po kamennom moste Basteibrücke, najstaršej turistickej atrakcii v Sasku prekonáte 195 m hlbokú priepasť, potom zostúpite labyrintom skál do výletného mestečka Rathen a historickým parníkom podniknete výpravu proti prúdu rieky a potom až na vrchol stolovej hory Königstein. Tu sa týči nedobytná pevnosť, za vlády Karla IV. nazývaná „Kráľov kameň“ s nezabudnuteľnými výhľadmi na krajinu saských hôr, na horizonte orámovaných Dečínskym Snežníkom a Ružovským vrchom. Dnes je tu umiestnený vojenský skanzen s viacerými stavbami a exponátmi, zbrojnicou, posádkovým kostolom...

Odchod na Slovensko, príchod v neskorších večerných hodinách.

V cene je:

doprava autobusom, ubytovanie na 2 noci s raňajkami, prehliadky so sprievodcom CK

Možný príplatok:

cestovné poistenie, vstupenky

Krajiny

Zobraziť všetky »


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?