Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Plavby pre cyklistov - Sun & Bike Opatija

Destinácia: Chorvátsko
Kód zájazdu: 1056198
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Plavby
Cyklistika

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

parkovisko

Ak chcete spoznať najkrajšie zákutia členitého a mnohotvárneho pobrežia  Jadranu, plavba loďou je tá najsprávnejšia voľba. Objavovanie nových miest s prekvapujúcou pestrosťou prírody a krajiny, bezprostredný kontakt s morom a jeho zákutiami, intenzívnejšie zážitky, romantika námorníckeho života, to všetko zažijete počas týždňovej plavby.

Lode kategórie A majú kapacitu 22 až 32 osôb, ubytovanie je v 2-lôžkových kajutách so sprchou a WC, strava sa podáva v lodnom salóne, veľká paluba s ležadlami je výborným miestom na opaľovanie a oddych. Počas plavby 3 – 4 hodiny denne sa dostanete každý deň na iné miesto, do inej zátoky, na odľahlé pláže, kde si môžete vychutnať slnenie či kúpanie v krištáľovo čistom mori. Večer loď zakotví v prístave – to je príležitosť na spoznanie mestečiek a prístavov na ostrovoch aj na pevnine – ich zaujímavostí, pamiatok, ale aj zábavy a nočného života. 

PRE CYKLISTOV
Kombinácia plavby s cyklistickým programom s profesionálnym miestnym sprievodcom vám umožní spoznať nielen pobrežie a pláže, ale aj vnútrozemie ostrovov a krásu krajiny a prírody do detailov. Vylodíte sa v prístave, preskúmate zákutia ostrova na bicykli, vaša loď vás zatiaľ čaká na opačnej strane ostrova, aby Vás preplavila na ďalší ostrov s výzvou do ďalšej etapy cyklistického dobrodružstva.

VYBAVENIE
lode kategórie A pre 22 až 32 osôb, lodný salón s klimatizáciou, paluba na opaľovanie, parkovanie auta za poplatok

UBYTOVANIE
2-lôžkové kajuty so sprchou a WC v podpalubí alebo na palube, lôžka sú väčšinou nad sebou, prístelka na vyžiadanie.

STRAVOVANIE
polpenzia – raňajky rozšírené kontinentálne, obed 3-chodové menu. Možnosť doobjednať večere pri minimálnom počte 10 osôb

 

SUN & BIKE Opatija program:

1.    deň: príchod do Opatije, nalodenie okolo 12:00, plavba smerom na ostrov Krk, po obede zastávka na kúpanie v zátoke cestou do hlavného mesta ostrova – Krk. Cyklotrasa do mesta Punat a späť, 16 km, obtiažnosť 1. Večer je dostatok času na spoznávanie starobylého mesta Krk, nocľah v Krku.

2.    deň: ostrov Krk, Krk-Vrbnik-Punat (Krk), 23 km, obtiažnosť. Po raňajkách cyklotrasa do unikátnej dedinky Vrbnik v severnej časti ostrova . Mestečko na 50 m vysokej skale je známe vínami Zlahtina. Prestávka na obed a kúpanie, popoludní návrat do mesta Krk, večera a nocľah na lodi v prístave Krk.

3.     deň: ostrov Rab,  ráno plavba k ostrovu Rab, cyklotrasa v okolí mesta Rab, 13 km, obtiažnosť 2. Po obede na lodi čas na kúpanie alebo poznávanie historických  pamiatok a vychutnávanie typickej atmosféry mesta Rab. Doporučujeme prechádzku cez lesopark Komrčar, alebo výstup na vrch Kamenjak, odkiaľ môžete obdivovať jeden z najkrajších západov slnka s panorámou rabu a okolitých ostrovov. Nocľah v Rabe.

4.    deň: ostrov Pag, po raňajkách a  plavbe na ostrov Pag cyklotrasa Tovarnele-Novalja, 22 km. Z Novalje plavba na ostrov Mola ttalebo Ilovik, obed na lodi, popoludní prechádzky alebo kúpanie v malej romantickej dedinke, nocľah.

5.    deň: ostrov Molat a Lošinj. Po rannej cyklotúra Molat – Zapuntel, 9 km, plavba na ostrov  Lošinj, počas plavby prestávka na obed a kúpanie. Po príchode popoludňajšia okružná cyklotrasa mestečkom Mali Lošinj a Veli Lošinj s prestávkou na kávu, zmrzlinu alebo kúpanie. Nocľah v prístave  Mali Lošinj s množstvom kaviarničiek a typických domov s maľovanými farebnými fasádami.

6.    deň: ostrov Lošinj a Cres, cyklotrasa Mali Lošinj-Osor, 24 km, obtiažnosť 2. Po raňajkách jazda panoramatickou trasou cez píniový a vavrínový lesík do Nerezine a odtiaľ na ostrov Cres do mesta Osor. Prechádzka starým mestom s množstvom sôch a architektonicky zaujímavých stavieb.  Plavba do mesta Cres so zastávkou na obed a kúpanie. Večer a nocľah v Crese.

7.    deň: Cres, Opatija. Ranný cyklistický okruh mestečkom Cres s možnosťou návštevy Františkánskeho kláštora a múzea sakrálneho umenia, prestávka na občerstvenie alebo kúpanie. Počas plavby z Cresu na pevninu obed na lodi, zastávka v Lovrani na malú prechádzku známou promenádou Františka Jozefa do Opatije. Voľný večer v Opatiji s možnosťou spoznať toto čarovné kúpeľné mesto, ktoré je kolískou cestovného ruchu na Jadrane, možnosť prechádzok v zelených parkoch alebo po 12 km dlhej promenáde s množstvom reštaurácií a kaviarní. Nocľah v Opatiji

8.  deň – raňajky, vylodenie.

 

V prípade priaznivého počasia a podľa možností časového harmonogramu  zastávky na kúpanie v zátokách počas plavby na nasledujúci ostrov, pred odchodom alebo po príchode na ďalší ostrov.

Cyklistické trasy sú informatívne,  prispôsobujú sa momentálnym meteorologickým podmienkam a zloženiu a zdatnosti cyklistov v skupine.

Kapitán lode môže zmeniť trasu plavby podľa vývoja počasia. 

 


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?