Kontakt
Tel: +42141500 32 54
Mobil: +421907454341
e-mail: tosmart@tosmart.sk

Národná ulica 3
010 01 ŽILINA

Novoročný Ľvov

Destinácia: Ukrajina, Mykolajivská oblasť, Ľvov
Kód zájazdu: 815424
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zahoďte novoročný zhon a vychutnajte si s nami šarmantné ešte „neobjavené“ mesto západnej Ukrajiny. A tiež kultúrne, ekonomické a správne stredisko Ľvovskej oblasti, bohaté na tisíce architektonických, historických a kultúrnych pamiatok všetkých umeleckých slohov, vďaka ktorým je jeho originálne stredoveké centrum zapísané na zozname Svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Bohatá, veľa krát pohnutá, história mesta od jeho založenia v roku 1250 kniežaťom Danielom Haličským, cez celý stredovek až po vysídlenie väčšiny poľského obyvateľstva (do r. 1939 bolo tretím najväčším poľským mestom a kultúrnym centrom) a po hromadnom prisťahovaní Ukrajincov a čiastočne aj Rusov (po r. 1945), mala veľký vplyv na rozvoj náboženských i vytvorenie kultúrnych pamiatok mesta. Dnes sa tu nachádza veľké množstvo chrámov cirkví rôznych vierovyznaní. Akoby sa tu stretával západný rímskokatolícky svet s východným gréckokatolíckym a pravoslávnym svetom. Najkrajšie mesto Ukrajiny je najmä pre Poliakov jedno z najnavštevovanejších, no poznáte ho už aj Vy? Navštívili ste už jeho unikátnu opernú a baletnú scénu? Okrem cirkevných chrámov je reprezentované desiatkami kaviarní a kurióznych reštaurácií, ktoré sú navyše počas vianočných sviatkov až novoročných sviatkov obohatené o voňavé kulinárske špeciality ako horúci boršč či šašlík a bohatý kultúrny program na trhoch na hlavnom námestí... Príďte s nami zažiť oslavu tzv. Starého Nového roku, budete sa cítiť úžasne
?
Program:

1.deň
odchod v skorýh rannýh hodináh podľ nátupnýh miest s hygienickýi a technickýi prestákami po ceste, dopoludnia príhod do Ľova, nasleduje okružáautobusováa peša prehliadka najznámejšch pamiatok historického stredovekého mesta s kvalifikovaným ľovským sprievodcom v SJ – spoznáe dánu históiu Ľova, ktoréo sa pokúšli x-krá dobiťa predsa sa im to nepodarilo poprecházame sa po miestach, po ktorýh kedysi chodili poľkí krái; zistíe, kde stáa a kam sa podela najkrajša ľovskásynagóa, pozrieme si takévýnamnébudovy a náestia akýi sú Ľovskánáodnáuniverzita, Politechnickáľovskáuniverzita, Náestie Rynek (Radnica – Ratuš, Kráľvskákamenica, kamenica Korniakta s Talianskym nádvorím, Múeum lekáne (predsieň, Arméska švrťa Arméska katedráa, Bazilika Nanebovzatia Panny Máie nazýanátiežLatinskákatedrála, kaplnka Boimov, ždovskášvrť, šachta kávy - jedinána svete (individuáne), Divadlo Opery a Baletu (fakultatína prehliadka interiéu), ktorástojízato ju vidieť Popoludníosobnévoľo, možosťindividuánej náševy vybranýh múeía účsťna novoročýh trhoch. Večr ubytovanie na hoteli a voľýprogram, resp. odchod na fakultatívne večerné operné predstavenie (podľ objednáky a programu) alebo účsťna slávnostnej niekoľochodovej večri s hudobným programom. Neskoro v noci nárat na hotel a nocľh.

2.deň
po raňajkáh odubytovanie a pokračvanie v prehliadke Ľova s domáim sprievodcom v SJ, autobusováaj peša prehliadka šršeho okolia Ľova: kopec Vysokýzáok (413 m n. m.), z ktoréo je náhernývýľd na mesto, monumentána barokovo-rokokováKatedráa sv. Juraja na hore sv. Juraja (Sobor svjatogo Jura) so zlatou kupolou, kde sa nacházajúvýnamnésocháske a rezbáske diela od Johanna Georga Pinzela, znáeho aj ako „ľovskýMichelangelo“. Tak si pozrieme Lyčkivskýcintorí, jeden z najkrajšíh na Ukrajine, kde na poslednom odpočnku súvýnamnépredovštký poľkéosobnosti politickéo, vedeckéo a umeleckéo života – maliari, bánici, politici aj vojvodcovia. Cintorí je otvorený múeom nárobnéo sochástva pod šíim nebom. A ako črešiču na torte si pozrieme interié býaléo kasía, pokiaľnebude táo honosnábudova uzavretákvôi konferencii. Po osobnom voľe neskoro popoludnícesta späťna Slovensko. Príchod v neskorých večrných až nočých hodináh.

Cena zahŕňa:
dopravu klimatizovaný autobusom, 1 x šandardnéhotelovéubytovanie v dvojlôžovýh izbáh s bufetovýi raňjkami, služy kvalifikovanéo miestneho sprievodcu v slovenskom jazyku, služy technickéo sprievodcu, povinnépoistenie insolventnosti CK.

V cene nie je zahrnuté:
komplexnécestovnépoistenie Allianz: 4,18 €osoba; miestenka: 5 €osoba; vstupy a lítok na opernéalebo baletnépredstavenie, slánostnávečra

Orientačé fakultatívne vstupy:
Talianske návorie 10 HRN/osoba; Arméska katedráa 2 HRN/osoba; Latinskákatedráa 3 HRN/osoba; kaplnka Boimov 30 HRN/osoba; interié Opery a Baletu 40 HRN/osoba; vstupnéna opernépredstavenie cca 10 €osoba (podľ programu); slávnostná večera 23€osoba (vodka, vío, niekoľochodovávečra, šlá a dezert + žváhudba)

Kurz:
1 €= 31,3934 UAH (Ukrajinská hrivna); 1 UAH = 0,0319 €

Cestovný doklad:
Pas (pas musí byťplatný ešte min. 3 mesiace po návrate!)

Trasa: PO – BJ – SK Zvoz za príplatok 5 € KE, MI, HN, VT
(pri min. poče 4 osôb z jedného smeru)


Zmena programu a trasy vyhradená  

Ľvov


Osvedčenie SACKA

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,24 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,75 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Nenašli ste, čo hľadáte?

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.